Άρχισαν τα σεμινάρια εναλλακτικής θεώρησης της αρχαίας ελληνικής ιστορίας




Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 18:00 άνοιξε τις πόρτες του το πρώην κάμπινγκ της Βούλας για να φιλοξενήσει στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο τους πολίτες που ενδιαφέρθηκαν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια για μια διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας της αρχαιότητας. Ευχάριστη έκπληξη για την Εναλλακτική Δράση που οργανώνει τα σεμινάρια είναι το γεγονός ότι ζήτησαν να συμμετέχουν σε αυτά πολλοί περισσότεροι πολίτες από τον αριθμό των 25 που είχαμε ορίσει, για να μπορούν να είναι λειτουργικά και αποτελεσματικά.
Στον πρώτο κύκλο συμμετέχουν συμπολίτες μας από πολλές περιοχές της Αττικής (Μαρούσι, Κηφισιά, Χολαργό, Παπάγου, Καλλιθέα, κέντρο Αθήνας, Πειραιά και νότια προάστια, κυρίως Γλυφάδα και Βούλα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία, από αυτή που επίσημα μέχρι σήμερα έχουμε γνωρίσει, για να προσεγγίσουμε τα ιστορικά γεγονότα. Μια φιλοσοφία που οι ίδιοι οι αρχαίοι είχαν με σαφήνεια προσδιορίσει.. Με τα σεμινάρια δεν γίνεται προσπάθεια να μάθουν οι συμμετέχοντες ξανά την ιστορία αλλά να διεισδύσουν σε αυτή και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εργαλεία για να ερμηνεύσουν τις τη ζωή και τη δράση των ανθρώπων που έζησαν σε εκείνη την εποχή βοηθούμενοι με αυτό τον τρόπο να κατανοήσουν καλλίτερα τα σύνθετα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής ζωής
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων που θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα 6μμ-9μμ, όλο τον Απρίλιο στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του π. κάμπινγκ της Βούλας θα καλύψει την Αρχαία Ελληνική Εποχή μέχρι την κατάλυση των ελληνικών πόλεων κρατών από τους Ρωμαίους.
Επειδή η επιθυμία των συμπολιτών μας που θέλουν να συμμετέχουν είναι μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε, δεσμευόμαστε να αρχίσουμε και νέο κύκλο σεμιναρίων μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου.

Υβόνη Βασταρούχα
Συντονίστρια των σεμιναρίων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.