“Αοριστίες και φτηνές δικαιολογίες από τον δήμαρχο Γλυφάδας”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, ο εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Ταστάνης, έθεσε προ ημερησίας διατάξεως προς τη διοίκηση του Δήμου και το Δήμαρχο της πόλης κ. Κόκκορη τα εξής ερωτήματα:
α) Ποιά είναι η σχέση του Δήμου Γλυφάδας – πέρα από την διάθεση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου – με τη διοργάνωση τουριστικού συνεδρίου που πραγματοποίησε Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο;
β) Τί απαντά ο Δήμαρχος σε καταγγελία δημότη της πόλης, η οποία κοινοποιήθηκε στην εισαγγελία και στους Δημοτικούς Συμβούλους για την επικινδυνότητα οικοδομικών υλικών που αφήνονται από εργολάβους και βρίσκονται επί μέρες στα πεζοδρόμια της πόλης;
γ) Έχει να μας πει κάτι ο κ. Δήμαρχος σχετικά με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών 8323/12 της 4-12-2012 που απορρίπτει την ανακοπή και επικυρώνει το με αριθμό 28/25-10-2011 (αρ. πρωτ. 5167) Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής του Δασάρχη Γλυφάδας προς τον Δήμο Γλυφάδας για το αυθαίρετο νεκροταφείο στον Υμηττό και πως την αξιολογεί;
Στη συνέχεια κατέθεσε στο Δ.Σ. ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τους εργαζομένους και τους γιατρούς του Δημόσιου Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας που αγωνίζονται και παλεύουν για να μην κλείσει το μοναδικό Δημόσιο νοσοκομείο που βρίσκεται στην νότια Αθήνα και εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς. Το ψήφισμα υιοθετήθηκε από το σώμα.
Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο Τάσος Ταστάνης στην παρέμβαση του ανέφερε ανάμεσα στα άλλα και τα εξής:
• Για το 3ο θέμα που αφορούσε την προγραμματική σύμβαση – ανάμεσα στην περιφέρεια και τον Δήμο Γλυφάδας – για την ανάπλαση της πλατείας Χαρίτων επισήμανε ότι «…είναι προκλητικό το γεγονός στην εποχή της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης που ζούμε λόγω των μνημονιακών πολιτικών, όταν ο κόσμος αυτοκτονεί, όταν τρώει στα συσσίτια, όταν οι άστεγοι κάθε μέρα αυξάνονται στα αστικά κέντρα, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους, όταν διαλύονται δημόσια νοσοκομεία, σχολεία, προνοιακές και κοινωνικές δομές, όταν υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν να βάλουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους, είναι μεγάλη πρόκληση, είναι ντροπή να δίνονται από την περιφέρεια της Αθήνας, ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες ευρώ (ναι καλά διαβάζετε ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες ευρώ) για ανάπλαση της πλατείας Χαρίτων».
• Επίσης στο θέμα που αναφερόταν στην αντικατάσταση των μελών της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου μας, κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής που όχι μόνο δεν παρείχε την αναγκαία νομική στήριξη στη σχολική επιτροπή του 6ο Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας για ένα θέμα που σε καμία περίπτωση δεν ήταν υπεύθυνο κανένα μέλος της, αλλά στην ουσία με τη στάση της άφησε ακάλυπτα τα εκ των εκπαιδευτικών μέλη της ως βορά του νόμου 4057/12 για τις απολύσεις των Δημοσίων υπαλλήλων, ενός νόμου εκτρώματος που αποτελεί αποτέλεσμα της βάρβαρης και εγκληματικής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης των τροϊκανών.
Ήταν μια ακόμη συνεδρίαση χαρακτηριστική της πολιτικής της δημοτικής αρχής της Γλυφάδας.
Αποφυγή ουσιαστικών απαντήσεων με αοριστίες και φτηνές δικαιολογίες, μια νέα σειρά αποφάσεων για έργα βιτρίνας τη στιγμή που δήθεν δεν υπάρχουν λεφτά για παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές παροχές, σταθερή στήριξη στις μνημονιακές πολιτικές ακόμη και σε βάρος αδίκως διωκόμενων μελών των δημοτικών επιτροπών που οδηγούνται στη μέγγενη του απαράδεκτου μνημονιακού νόμου για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Οι ανάλγητες αυτές πολιτικές και οι Κυβερνήσεις καθώς και οι δημοτικές αρχές που τις υλοποιούν πρέπει να ανατραπούν

ΓΛΥΦΑΔΑ 16-4-2013
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.