Στ. Σταυρίδης: “Αναλαμβάνω το ΤΑΙΠΕΔ γνωρίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος”




(protothema.gr)

“Η ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί μεγάλη πρόκληση γιατί από την επιτυχία του Ταμείου περνούν πάρα πολλά ζητήματα με την ανάπτυξη της χώρας και την έλευση επενδύσεων. Από την άλλη πλευρά με προβληματίζει το γεγονός ότι επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί ένας ομοιογενής τρόπος δράσης απέναντι σε πρακτικές, όπου ο καθένας σε αυτή τη χώρα συνεχίζει να ενεργεί σύμφωνα με το δικό του τρόπο”. Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του νέου προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη προς το Newmoney.gr που στο στενό του περιβάλλον δεν κρύβει το γεγονός ότι τον λυπεί η πρόωρη αποχώρηση του απ’ την ΕΥΔΑΠ, όπου αισθανόταν ότι πραγματοποιήσε σημαντικό έργο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Παράλληλα δεν κρύβει τον προβληματισμό του καθώς γνωρίζει σαν άνθρωπος πρακτικός και με επιχειρηματική εμπειρία ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα και από εκεί θα κρυθεί σε μεγάλο βαθμό και η επιτυχία του συνολικού προγράμματος της οικονομίας βραχυπρόθεσμα.

Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει σε χρόνο μηδέν να ενημερωθεί για όλες τις ιδιομορφίες που χαρακτηρίζουν τα ζητήματα ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ καθώς τα περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά χρονικά και σύμφωνα με την τρόικα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κινείται επί ξυρού ακμής.

Μαζί με τον κ. Σταυρίδη, μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει το κορυφαίο στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας και μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, Γιώργος Κουτσουδάκης στη θέση του Αντώνη Βαρθολομαίου που του προτάθηκε να αναλάβει Πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ.

Ποιός είναι ο Στ. Σταυρίδης

Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού business κι ένας ιδεολόγος – θεωρητικός της επιχειρηματικότητας. Ένας γνήσιος φιλελεύθερος που δεν διστάζει και να συγκρουστεί για τις απόψεις του, όπως για παράδειγμα όταν ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Δράσης στις εκλογές της 6ης Μάη (πρώτος στο επικρατείας) και on air διαφώνησε με τον Πέτρο Τατσόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί μάλιστα εξαιτίας αυτής της ιδεολογικής του προσήλωσης στη συρρίκνωση του Κράτους, είναι που λένε πως δεν γινόταν να υπάρξει καλύτερη επιλογή από τον κ. Σταυρίδη για τα ηνία του ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newmoney.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.