Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης για το 2013




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός
του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης για το 2013

Τον προϋπολογισμό του 2013 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, στη συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου.
Τα έσοδα του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης για το έτος 2013 προϋπολογίζονται σε 65.439.657 ευρώ, οι δαπάνες σε 65.018.787 ευρώ και το αποθεματικό του Δήμου σε 420.870 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, τόνισε κατά την εισήγησή του: «Στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, η κρατική χρηματοδότηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μειωθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 70%. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο προϋπολογισμός του 2013 αποτυπώνει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε δύο αντικρουόμενους στόχους: στην προσαρμογή του Δήμου στα νέα δημοσιονομικά δεδομένα, αλλά και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους δημότες, κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.»
Ο κ. Πανάς αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
– Την επίτευξη πλήρους και πραγματικής ισοσκέλισης εσόδων και δαπανών, δεδομένου ότι τα έσοδα έχουν εγγραφεί με βάση την εισπραξιμότητα που παρουσίασαν κατά το έτος 2012.
– Τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου κατά 8,1 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
– Την προσπάθεια να εξοικονομηθούν πόροι από τις λειτουργικές δαπάνες, ώστε να μη χρειαστεί σημαντική μείωση των επενδυτικών δαπανών.
– Το πάγωμα ή τη μείωση μιας σειράς ανταποδοτικών τελών, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση πολιτών και επιχειρήσεων, σε μια περίοδο οικονομικής δυσχέρειας.
– Τη διασφάλιση πόρων για δράσεις και έργα στους τομείς του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, της κοινωνικής μέριμνας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της τοπικής ανάπτυξης, με βάση τους στρατηγικούς άξονες που περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο
Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο προϋπολογισμός του 2013 είναι ρεαλιστικός και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έχει σαφή χαρακτηριστικά οικονομίας και λιτότητας, τα οποία επιβάλλονται κυρίως από τη δραστική μείωση των πόρων που λαμβάνει ο Δήμος μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και από τους περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία για την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων.

Ταυτόχρονα, όμως, οφείλουμε να σεβαστούμε τους δημότες, κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής μας, οι οποίοι αξίζουν και δικαιούνται ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Γι’ αυτό επιχειρούμε να κατευθύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Ζαχαράτο και τις υπηρεσίες του Δήμου μας, για τη συστηματική δουλειά τους, αλλά και τους Επικεφαλής και τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων, που συνέβαλαν στη κατάρτιση και στην έγκριση του προϋπολογισμού. Με συνεργασία και κοινή προσπάθεια, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.