Ψήφισμα Δ.Σ για τους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στο Δήμο Γλυφάδας




To Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας κατά τη συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου 2013 αποφάσισε κατά πλειοψηφία (αρ. απ. 52Α/2013) το ακόλουθο ψήφισμα το οποίο αφορά «Λήψη απόφασης σχετικά με τη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Δήμο Γλυφάδας».

«Εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που δημιουργείται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης , με τη μη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό . Στη φετινή χρονιά πέραν των 550 αιτήσεων που καλύφθηκαν υπήρχε αρκετός αριθμός συμπολιτών μας που δεν μπόρεσε να καλυφθεί από τις υποδομές του Δήμου. Στις 7 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις των διμηνητών.

Η παύση των συμβάσεων αυτών δημιουργεί κενό στη λειτουργία των Σταθμών μας με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών τους. Έτσι πολυάριθμα τμήματα είναι αναγκασμένα να εξυπηρετούνται από ολιγάριθμους νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους, μειώνοντας το εκπαιδευτικό έργο που είναι απαραίτητο σε αυτές τις ηλικίες. Η συνεχής αλλαγή του προσωπικού ανά δύο (2) μήνες δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Σταθμών καθώς και στο παιδαγωγικό έργο των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατάσταση εμείς ως Δήμος μπορούμε να αναλάβουμε και το έχουμε αναλάβει, το κόστος πληρωμής των εργαζομένων. Ως εκ τούτου δεν δημιουργείται καμία πρόσθετη κατ΄ ουσίαν δαπάνη προς τρίτους.

Επειδή είναι απαραίτητο στη σημερινή συγκυρία που βρίσκονται οι γονείς , σε αυτή την περίοδο της χώρας και ειδικά οι εργαζόμενοι άνεργοι και οι φτωχές οικογένειες έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης των κοινωνικών δομών.

 
Αιτούμεθα άμεσα για την έκδοση υπουργικής απόφασης , η οποία θα επιλύει το πρόβλημά μας τώρα γιατί είναι φλέγον , είναι εκρηκτικό και αφορά παιδιά και δη μίας τρυφερής ηλικίας.
Ζητάμε την οριστική επίλυση με μόνιμο προσωπικό το συντομότερο δυνατόν και φυσικά πολύ πριν τη νέα σχολική περίοδο.
Θέλουμε οι κοινωνικές μας δομές να είναι δημοτικές, δημόσιες και να στηρίζουν τις οικογένειες των συνδημοτών μας και ειδικά των νέων ανθρώπων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.