Πρώτη ενημερωτική συνάντηση




Από αριστερά: Ο Δ. Συμβ. και Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Γ. Φωστηρόπουλος, ο Project Manager του έργου κ. Τάσος Ρεντούμης και η κα. Φλώρα Μπακοπούλου παιδίατρο

 Με την παρουσία των Δημάρχων των Δήμων Παλαιού Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου και Αλίμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων των τριών Δήμων που δυνητικά θα συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα πρόληψης, προαγωγής αγωγής της υγείας στον εφηβικό πληθυσμό 16 γυμνασίων και 11 λυκείων των δήμων Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου Αττικής και Αλίμου ύστερα από έλεγχο για χαρακτηριστικά μεταβολικού συνδρόμου χρησιμοποιώντας λύσεις φορητής τηλεϊατρικής».

Το πρόγραμμα, αφορά κυρίως στον προληπτικό έλεγχο εφήβων των Γυμνασίων και Λυκείων των δήμων Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου για τον κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου με την χρήση καινοτόμων τεχνολογιών τηλεϊατρικής.
Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει παρεμβάσεις και ενέργειες στα ίδια τα σχολεία και τους μαθητές που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της υγιεινής διατροφής και άσκησης των εφήβων, όπως η χορήγηση και κατανάλωση φρούτων στα σχολεία αλλά και η πραγματοποίηση ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συναντήσεων για τους ίδιους εφήβους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες υγείας των Δήμων. Στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου,εκτός από τους Δημάρχους, οι οποίοι έκαναν λόγο για τη σημαντικότητα του Προγράμματος και για τους τρεις Δήμους, ειδικά στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, συμμετείχαν και οι Επιστημονικοί Επόπτες του Έργου.
Η επιστημονική ομάδα που θα έχει την εποπτεία της υλοποίησης του Προγράμματος στα σχολεία, παρουσίασε στους Διευθυντές, στοιχεία εξαιρετικής σημασίας για την εμφάνιση του Μεταβολικού Συνδρόμου στους εφήβους της χώρας και τόνισαν πως η έγκαιρη αναγνώριση και παρέμβαση – κυρίως στον τρόπο ζωής των εφήβων – είναι ζωτικής σημασίας για να ανακοπεί η εξέλιξη του Μεταβολικού Συνδρόμου στα παιδιά & τους εφήβους καθώς και η δημιουργία ενήλικων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως ο
διαβήτης, με ανυπολόγιστες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για την κοινωνία μας αλλά και για τους πολίτες.
Από αριστερά: Ο Δ. Συμβ. και Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του
Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Γ. Φωστηρόπουλος, ο Project Manager του
έργου κ. Τάσος Ρεντούμης και η κα. Φλώρα Μπακοπούλου παιδίατρος.
ΔΗΜΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ
Πρώτη ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το αντικείμενο του
Έργου με τους Δ/ντες των Γυμνασίων και Λυκείων των τριών Δήμων
Η επιστημονική ομάδα εποπτείας αποτελείται από τους εξής επιστήμονες: Τον Καθηγητή
Παιδιατρικής κ. Γ. Χρούσο, Παιδίατρο – Δ/ντή της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Πα-
νεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” και Πρόεδρο του ΕΚΕΙ (Ει-
δικό Κέντρο Εφηβικής Ιατρικής) που αποτελεί και έδρα εφηβικής ιατρικής UNESCO, την
κ. Φλώρα Μπακοπούλου, Παιδίατρο – Επιστημονικά υπεύθυνη του ΕΚΕΙ και την κ. Μαίρη
Γιαννακούλια, Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτητικής Συμπεριφοράς στο Χα-
ροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι εκπαιδευτικοί των 3 δήμων ήταν πολύ μεγάλο από την
πρώτη στιγμή των παρουσιάσεων. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η κ. Μαρία Ιατρί-
δου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας.
Στο κλείσιμο της ενημερωτικής συνάντησης αποφασίστηκε η διαδικασία επιλογής των σχολείων που θα συμμετέχουν ( εννιά γυμνασίων και λυκείων, τρία από κάθε δήμο) η οποία θα πραγματοποιηθεί βάσει τυχαιοποίησης από επιτροπή του δήμου Παλαιού Φαλήρου και επίσης αποφασίστηκε ο καθορισμός νέας ενημερωτικής συνάντησης στις αρχές Απριλίου από τους επιστημονικούς επόπτες προς τα επιλεχθέντα μετά την τυχαιοποίηση γυμνάσια και λύκεια για τον συντονισμό και την συνεργασία των εμπλεκόμενων για την υλοποίηση του προγράμματος εντός των σχολείων.

Τα σχολεία που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες στις ιστοσελίδες των τριών Δήμων και τα αποτελέσματα θα επικοινωνηθούν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια που θα τυχαιοποιηθούν.
στην σελίδα του Μεταβολικού Συνδρόμου στο FACEBOOK
ΓΡΑΨΤΕ: Πρόληψη Μεταβολικού Συνδρόμου Εφήβων
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.