Περιήγηση στο Μοντέρνο και Σύγχρονο Θέατρο
Διευρύνοντας τους επιτυχημένους κύκλους σεμιναρίων και έχοντας σταθερά προσηλωμένο το βλέμμα στην περιδιάβαση στον κόσμο του Πνεύματος και των Τεχνών, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου, επιχειρεί μια σύντομη περιήγηση στο Μοντέρνο και Σύγχρονο Θέατρο.

Συγκεκριμένα, υπό την επιμέλεια της εισηγήτριας Αθηνάς Στούρνα, θα πραγματοποιηθεί μια ιστορική αναδρομή στο δυτικό θέατρο από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας, ενώ θα εξεταστούν τα σημαντικότερα υφολογικά και αισθητικά ρεύματα που διαμόρφωσαν την εξέλιξη της μοντέρνας σκηνής, όπως ο Ρεαλισμός, ο Εξπρεσσιονισμός, το Επικό Θέατρο και οι ιστορικές αβανγκάρντ, καθώς και οι νέες τάσεις του σύγχρονου θεάτρου (θέατρο-ντοκιμαντέρ, θέατρο της επινόησης, performance). Το ιδιότυπο αυτό ταξίδι στις θεατρικές σκηνές τη Ευρώπης και της Αμερικής θα πραγματοποιήσουμε με εργαλεία μας αποσπάσματα από θεατρικά έργα, φωτογραφίες παραστάσεων και οπτικοακουστικό υλικό, καλύπτοντας περίπου ενάμιση αιώνα μοναδικών εξελίξεων στη θεατρική τέχνη.

Το Σεμινάριο θα «στεγάζεται» στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου και Κουντουριώτη) από τις 19 Μαρτίου έως τις 27 Μαΐου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, από τις 17:00 έως τις 18:30, εκτός από την τελευταία που θα πραγματοποιηθεί ημέρα Δευτέρα, 27 Μαΐου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εισηγήσεων πατήστε εδώ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.