Ο Άλιμος τίμησε τη μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου





  
Τιμώντας τη μνήμη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, που φέτος συμπληρώνονται 77 χρόνια από το θάνατο του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο Καζαντζάκης», τέλεσε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, το καθιερωμένο μνημόσυνο, στο χώρο της προτομής του στο Άνω Καλαμάκι.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός μιλώντας για τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ιστορική προσωπικότητα τόνισε: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε άνθρωπος των αιχμών. Ήταν αυτός που συνδύαζε τον ρεαλισμό με το όραμα, την ετοιμοπόλεμη διάθεση με την αναζήτηση της ειρήνης, την διαίσθηση με τον μεθοδικό σχεδιασμό.
Μερικοί λένε ότι δεν γνώριζε το μέτρο. Έχω την διαίσθηση ότι το μέτρο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο δεν καθοριζόταν, όπως συμβαίνει συνήθως από τον πολιτικό και κοινωνικό περίγυρο. Τα δικά του μέτρα απέρρεαν από τον εσωτερικό του κόσμο, τον αναμφισβήτητα εκρηκτικό, που ωστόσο ήξερε να γίνεται συχνά γαλήνιος και μετριοπαθής.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο επαναστάτης και διανοούμενος, ο Ευρωπαίος και ο Κρητικός, θέλει την Ελλάδα να βαδίζει στον δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης. Μια Ελλάδα που θα έχει στο επίκεντρό της τον Έλληνα και θα κοιτάζει πολύ μακρύτερα από το σήμερα».
Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση η Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Κλέα Μανωλαράκη, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ ο δικηγόρος και μέλος του συλλόγου Μανώλης Χαιρετάκης ανέπτυξε τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή και το έργο του Εθνάρχη.
Στη συνέχεια η ομάδα Ριζίτικου Τραγουδιού ΑΙΓΑΓΡΟΣ τραγούδησε ένα ριζίτικο τραγούδι με θέμα το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου και στο τέλος της τελετής προσφέρθηκαν κρητικά εδέσματα και τσικουδιά.


Ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός καταθέτει στεφάνι
στη προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου.


Στην προσωπικότητα του Εθνάρχη αναφέρθηκε o
Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, ενώ διακρίνεται και
η ομάδα Ριζίτικου τραγουδιού ΑΙΓΑΓΡΟΣ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.