Η εκδρομή της Εναλλακτικής Δράσης σε Ναύπλιο, Τίρυνθα και Καρυά





ΚΥΡΙΑΚΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΤΙΡΥΝΘΑ – ΚΑΡΥΑ- ΧΟΥΝΙ- ΝΑΥΠΛΙΟ
Πεζοπορία, ξενάγηση, περιήγηση.

Ο προορισμός της εξόρμησή μας είναι η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους το 1823, το Ναύπλιο. Μια ιδιότυπη αρχοντιά χαρακτηρίζει το Ναύπλιο, με τα παλιά σπίτια, τις αυλές, τα κομψά μπαλκόνια και τα ωραία μικρά δρομάκια του. Δρόμοι που σεργιανίζουν τη σκέψη στις σελίδες της ιστορίας. Στο Ναύπλιο θα επισκεφθούμε την Ακροναυπλία με το ξακουστό κάστρο, το Παλαμίδι. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα συναντήσουμε ενδιαφέροντα κτίρια όπως: τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ, Γεωργίου, το πρώτο Ελληνικό Σχολείο, το Βουλευτικό, όπου συνεδρίαζε η πρώτη Βουλή των Ελλήνων.
Στο δρόμο από το Ναύπλιο προς το Άργος και ακολουθώντας τη παράκαμψη φθάνουμε στο Αργολικό. Σ’ ένα λόφο πάνω από το Αργολικό βρίσκονται τα επιβλητικά ερείπια της Αρχαίας Τίρυνθας. Η Αρχαία Τίρυνθα ήταν μία πανάρχαια πόλη, που κατοικήθηκε από την Τρίτη χιλιετία π.Χ. Τα οχυρωματικά τείχη της Ακρόπολης με τους τεράστιους ακανόνιστους ογκόλιθους, είναι παρόμοια μ΄ εκείνα των Μυκηνών. Εντυπωσιακές δε, είναι οι σήραγγες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες σε καιρό ειρήνης και ως καταφύγια του πληθυσμού της έξω από τα τείχη της πόλης, σε καιρό πολέμου.
Το φυσιολατρικό κομμάτι της εξόρμησης, που περιλαμβάνει την ορεινή πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί στο Αρτεμίσιο και θα ξεκινήσει από το παραδοσιακό χωριό Καρυά, το πιο γραφικό και όμορφο χωριό της Αργολίδας πουι αποτελεί το αγαπημένο καταφύγιο των ανθρώπων του κάμπου. Η πεζοπορία μας, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες ,θα διαρκέσει περίπου: 5 ώρες, χωρίς στάσεις, ενώ θα αρχίσει λίγο πριν από το χωριό Καρυά, για Βρούστι και θα καταλήξει στο χωριό Χούνι και είναι προαιρετική.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

7:30 πμ Αναχώρηση από Βούλα
(παραλιακή-Συγγρού-Σύνταγμα-Ομόνοια)
8:00 πμ Επιβίβαση στην Ομόνοια.
10.30-15.30 μμ Πεζοπορία από Καρυά μέχρι Χούνι.
(Προαιρετική).
11 πμ – 12 Ξενάγηση στην Αρχαία Τίρυνθα.
12:30 μμ – 13:30 μμ Ξενάγηση στην Ακροναυπλία
13.30-15:00 μμ – Περιήγηση στο Ναύπιλο
15.30 – 18:00 μμ Περιήγηση στην Καρυά και
γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα.
18.00 μμ Αναχώρηση για Αθήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής
Μαρία Κορομηλά : 210 8991145, 6940308757
ή στο Email : [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.