Η εκδρομή της Εναλλακτικής Δράσης




ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΝΕΜΕΑ-ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ
Πεζοπορία, ξενάγηση, περιήγηση.

Ο προορισμός της εξόρμησής μας είναι η αρχαία Νεμέα, ο υγροβιότοπος της Λίμνης Στυμφαλίας στην Ορεινή Κορινθία και η πεζοπορία μας από Καστανιά μέχρι τη λίμνη και τον αρχαιολογικό χώρο της Στυμφάλου.

Στο 34ο χιλιόμετρο από Κόρινθο, βρίσκεται το χωριό Ηράκλειο, που είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Νεμέας, μιας σπουδαίας πελοποννησιακής πόλης, η οποία φημίστηκε στη αρχαιότητα για τους πανελλήνιους αγώνες της «Νέμεια», που περιλάμβαναν γυμνικές, ιππικές μουσικές και δραματικές (θεατρικές) αναμετρήσεις. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εδώ πραγματοποίησε ο Ηρακλής έναν από τους επτά άθλους του, φονεύοντας το λέοντα της Νεμέας. Έτσι, κατά την παράδοση, καθιερώθηκαν τα «Νέμεια».

Βγαίνοντας από το Ηράκλειο, ο δρόμος φτάνει στη φημισμένα για τα κρασιά της, τη σημερινή Νεμέα. Συνεχίζοντας δυτικά της Νεμέας, σε απόσταση 33 χλμ. βρίσκεται η Στυμφαλία, γνωστή από την αρχαιότητα για τις περίφημες Στυμφαλίδες όρνιθες, που συνδέονται με τον έκτο άθλο του Ηρακλή. Νότια της Στυμφαλίας συναντάμε τη λίμνη της Στυμφαλίας. Η λίμνη βρίσκεται σε ημιορεινή τοποθεσία, στα 680 μέτρα και σχηματίζεται στη λεκάνη που δημιουργούν οι πρόποδες της Ζήρειας και του Ολίγυρου. Αποτελεί δε, τον σημαντικότερο υγροβιότοπο της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και φιλοξενεί πάνω από 160 είδη ορνιθοπανίδας, ενώ φημίζεται για τα ενδημικά είδη της. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σπάνιο ενδημικό είδος ψαριού «Phoxinelus Stymphalicus».

Η πεζοπορία είναι είκολη, 3 ώρες, και θα ακολουθήσει ένα ενδιαφέρον και όμορφα διαμορφωμένο μονοπάτι το οποίο ξεκινά από την Καστανιά Στυμφαλίας, στο υψηλότερο σημείο πάνω από τη λίμνη, και περνώντας από θαμνότοπο, καταλήγει στη θέση του μυκηναϊκού κάστρου, από όπου η θέα στη λίμνη και στον αρχαιολογικό χώρο της Στυμφάλου είναι μοναδική.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

8:00 πμ Αναχώρηση από Βούλα
(παραλιακή-Συγγρού-Σύνταγμα-Ομόνοια)
8:30 πμ Επιβίβαση στην Ομόνοια.
10:30 πμ – 11:30 πμ Ξενάγηση στην αρχαία Νεμέα.
12:30 πμ – 14:30 πμ Περιήγηση στη Λίμνη Στυμφαλίας.
13:00 μμ – 15:00 μμ Πεζοπορία από Καστανιά Στυμφαλίας.
(Προαιρετική).
15:00 μμ – 17:00 μμ Γεύμα στη Στυμφαλία.
17.00 μμ Αναχώρηση για Αθήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής
Μαρία Κορομηλά : 210 8991145, 6940308757
ή στο Email : [email protected]
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Επειδή όσες και όσοι ακυρώνουν θέσεις συμμετοχής στις μονοήμερες εξορμήσεις το Σάββατο ή την Κυριακή το πρωί δημιουργούν σοβαρά προβλήματα (οργανωτικά και οικονομικά) στο σύλλογο θα πρέπει τουλάχιστον να καταβάλλουν το αντίτιμο της συμμετοχής τους, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις εξορμήσεις της Εναλλακτικής Δράσης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.