Η απάντηση του δήμου Γλυφάδας στους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” για τα πρόστιμα




Σχετικά με τις αναφορές, – Δ.Τ. παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες με τίτλο ¨όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες¨, – σε  πρόστιμο ύψους 21.000 € που υποβλήθηκε στο Δήμο για παράβαση περιβαλλοντικής νομοθεσίας στο χώρο της μεταφόρτωσης απορριμμάτων και των εγκαταστάσεων του αμαξοστασίου, εκ των οποίων 12.000 € γιατί η εγκατάσταση  δεν έχει αδειοδοτηθεί και δεν έχει εφαρμοστεί με έγκριση περιβαλλοντικών όρων, 6.000 € για πρόκληση περιβαλλοντικής υποβάθμισης και 3.000 € για τη συγκέντρωση ελαιωδών αποβλήτων, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το πρόστιμο αφορά περίοδο των προηγούμενων διοικήσεων.

Θεωρούμε ότι η παραπάνω ανακοίνωση έγινε από λανθασμένη πληροφόρηση γι αυτό ενημερώνουμε με τα πραγματικά γεγονότα.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Γλυφάδας επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις από τη Νομαρχία Αθηνών, με την υπ΄ αρ. πρωτ. οικ. 23833/2004 απόφαση Νομάρχη, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στον ίδιο χώρο καθώς επίσης και με την από 20-09-2010 έκθεση αυτοψίας βεβαίωσης παράβασης μετά από κοινό έλεγχο του Τμήματος Ελέγχου & Μετρήσεων της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Αθηνών με τη Δ/νση Υγειονομικής Προστασίας του Καταναλωτή του Ν. Τομέα Αθηνών (αρ. πρωτ. 44405/20-09-2010) στις εγκαταστάσεις του Δήμου επί της οδού Παναγούλη 3, περίοδοι που δεν ήμασταν εμείς δημοτική αρχή.

 

Από την πλευράς μας παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για άμεση επίλυση του θέματος δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

 

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε εντάξει το χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων καθώς και του αμαξοστασίου στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο καθώς επίσης έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπάρξει αδειοδότηση λειτουργίας με στόχο την οριστική διευθέτηση του θέματος.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.