Τρίγωνα Πανοράματος (συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

Έφη Θυμιάκη, Αγία Παρασκευή, Αθήνα

ΥΛΙΚΑ
– ½ κιλό φύλλα κρούστας
– 1 πακέτο βούτυρο για το άλειμμα (τύπου Βιτάμ)
– 1 δόση κρέμας ζαχαροπλαστικής (εγώ χρησιμοποιώ φακελάκι κρέμα μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ)
– Τριμμένο φιστίκι Aιγίνης
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
– 1½ κούπα ζάχαρη
– 1½ κούπα νερό
– 2 κουτ. σούπας γλυκόζη
– 1 κουτ. σούπας λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, από την κοντή πλευρά προς τα εμάς και τα αλείφουμε πολύ καλά με λιωμένο βούτυρο. Έπειτα, διπλώνουμε από πάνω το μισό φύλλο παίρνοντας την άκρη του (σαν τη φωτογραφία), το βουτυρώνουμε και μετά το ξαναδιπλώνουμε. Έτσι, έχουμε μια μακριά λωρίδα την οποία βουτυρώνουμε καλά και την τυλίγουμε σε τρίγωνο πολλές φορές, χωρίς να τη πατάμε, μέχρι να τελειώσει. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο.

2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα απ’ άκρη σ’ άκρη σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα τρίγωνα, αφού τα βουτυρώσουμε σε όλες τις πλευρές τους. Τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς, στο ξεκίνημα μέχρι να φουσκώσουν και μετά στους 200oC μέχρι να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα. Όταν ψηθούν και αφού κρυώσουν, τα κόβουμε «ψηλά» με μαχαιράκι και αφαιρούμε αρκετό από το εσωτερικό τους, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.

3. Εν τω μεταξύ, έχουμε βάλει τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν, για 5 περίπου λεπτά. Βουτάμε τα τρίγωνα από όλες τις πλευρές τους στο καυτό σιρόπι τόσο ώστε να το απορροφήσουν (περίπου 1 λεπτό για την κάθε πλευρά). Έπειτα, τα αφήνουμε για 5 περίπου λεπτά έως ότου στραγγίξουν.

4. Ετοιμάζουμε μια σχετικά σφιχτή κρέμα και χρησιμοποιώντας κορνέ γεμίζουμε προσεχτικά τα τρίγωνα Πανοράματος. Στο τέλος, τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και καλή μας απόλαυση.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 12

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.