To Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταδικάζει τις επιθέσεις στους χώρους υγείας




To Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταδικάζει με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τόσο την επίθεση – έστω και φραστική – που έγινε εναντίον των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, όσο και την έφοδο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ακραίων στοιχείων των οποίων η συμπεριφορά ουδόλως συνάδει αφενός μεν με χώρους ιατρικής φροντίδας και αλληλεγγύης αφετέρου δε με τους Δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας.

Τα νοσοκομεία, τα ιατρεία καθώς και κάθε χώρος που παρέχει ιατρική φροντίδα δεν μπορεί να αποτελεί χώρο αντιπαράθεσης της μιας ή της άλλης ιδεολογίας. Κάθε μονάδα ιατρικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων και των εθελοντικών δομών, προσφέρει με μεγάλες δυσκολίες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, την θρησκεία τους ή οποιαδήποτε άλλη διαφορετικότητα, φυλετική ή μη.

Πράξεις βίας όπως οι προαναφερόμενες μας βρίσκουν αντίθετους, όπως άλλωστε και το σύνολο της κοινωνίας μας.

Είναι προτιμότερο να εστιάσουμε όλη μας την ενέργεια ενάντια σε αυτούς που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό, σε αυτούς που αναγκάζουν τους πολίτες να προστρέχουν σε κοινωνικά ιατρεία και άλλες εθελοντικές δομές, αντί να βάλλουμε δομές και χώρους που συντελούν στη προστασία της δημόσιας υγείας και της διατήρησης της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) (ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00)
(ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00) (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com/, Email [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.