Σύλλογος Ηπειρωτών Hλιούπολης: 100 χρόνια από την απελευθέρωση
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης , πραγματοποίησε το Σάββατο, 23/2 τ.ε. , ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης την εκδήλωσή του αφιερωμένη στα εκατό ( 100 ) χρόνια απελευθέρωσης της Ηπείρου(1913-2013).

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Σπέγγος καλωσορίζοντας τους θεατές, αφού τους ευχαρίστησε όλους για την προσέλευσή τους, ανακοίνωσε πως η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιεί εφέτος ο Σύλλογος για την απελευθέρωση της Ηπείρου. Θα ακολουθήσουν και άλλες, καθώς όλη τη δραστηριότητά του ο Σύλλογος για φέτος την αφιέρωσε στη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου.

Ακολούθως έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Βαλασσόπουλος ο οποίος συγχάρηκε το Σύλλογο για την πλούσια κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του στην πόλη της Ηλιούπολης και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του Συλλόγου. Μετά από τον κ. Δήμαρχο μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Κωνής, Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του κ. Γεωργίου Οικονόμου, Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που βρισκόταν στα Γιάννινα για το γιορτασμό της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της ηπείρου.

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Δονάτος Παπαγιάννης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα «η ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ», ο οποίος με έναν μεστό, γεμάτο περιεχόμενο και προβληματισμό λόγο παρουσίασε τη διαχρονικότητα των προβλημάτων του ελληνικού έθνους και την ατομική ευθύνη και στάση του Έλληνα στις εθνικές δοκιμασίες.
Ακολούθησε η θεατρική παράσταση με τον τίτλο: Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.
Η παράσταση ήταν βασισμένη σε θεατρικό έργο του Χ. Σακελλαρίου
Οι συντελεστές της παράστασης.
Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Χαϊδή
Εικαστικά – Σλάιτς: Ζωή Οικονόμου
Επιμέλεια-Διασκευή κειμένου: Μαρία Καϋμενάκη
Έπαιξαν (με σειρά εμφανίσεως)
Μαριάνθη Καραδήμα, Νίκη Ματσούκα, Μαρία Καϋμενάκη, Νάνση Παπαδοπούλου, Νίκος Μανθάς, Γιώργος Χατζηγιάννης και Γιώργος Ματσούκας.
Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς –διδασκαλία και επιμέλεια μουσικής Γιάννης Παναγόπουλος και Μαριάννα Τζοβάρα, από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αντιπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασσόπουλος, ο αεικίνητος Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κώστας Κωνής, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Καλαρρύτης και Γιαννάκης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παρασκευάς Γιαννόπουλος, το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων και εκπρόσωποι τοπικών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την παρουσία των προέδρων των Συλλόγων Ηπειρωτών Αργυρούπολης και Γλυφάδας, καθώς και για τον φίλο του Συλλόγου και λάτρη της Ηπείρου κ. Κώστα Ζαφειρόπουλο.
Εμείς από την πλευρά μας να συγχαρούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης και να ευχηθούμε να έχουν δύναμη και αντοχή και να πρωτοστατούν πάντα στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της πόλης.

 Κείμενο: Χρίστος Α. Τούμπουρος (ilioupolisonline.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.