Προσκυνηματική εκδρομή




 


Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 μετά τη Θεία Λειτουργία οι Κατηχητικές Συνάξεις του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας πραγματοποίησαν την πρώτη Προσκυνηματική Εκδρομή τους για το έτος 2013, με προορισμό την Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Μακρινού της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος. Στην εκδρομή εκτός από τα παιδιά συμμετείχαν οι Κατηχητές και μερικοί γονείς.


Η διαδρομή όταν βγήκαμε από την Εθνική οδό στον κόμβο των Μεγάρων, μέχρι το Μοναστήρι, σε συνδυασμό με την ηλιόλουστη μέρα, ήταν υπέροχη. Όταν φτάσαμε στο Μοναστήρι,


προσκυνήσαμε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο , όπου υπήρχε και ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε μικρό τμήμα Ιερού Λειψάνου του Βαπτιστή.


Η Αδελφή Άννα μας μίλησε από καρδιάς. Στην αρχή μας υποδέχθηκε και καλωσόρισε και στην Ιερά Μονή, στη συνέχεια μας μίλησε για το Ιστορικό της και στο τέλος μας μίλησε και ανέλυσε το πρόγραμμα της μοναχικής ζωής στο οποίο βιώνουν οι 70 μοναχές της Μονής.


Στη συνέχεια προσκυνήσαμε τον τάφο του Γέροντα και Κτίτωρος της Ιεράς Μονής, π. Δαμασκηνού Κατρακούλη και κεραστήκαμε από τις αδελφές .


Αμέσως μετά, βγήκαμε από το προαύλιο της Ιεράς Μονής και απέναντι ακριβώς στο δάσος, και φάγαμε και παίξαμε στην ύπαιθρο


Στις 2.45 μετά την ολοκλήρωση των παιχνιδιών, συγκεντρώσαμε τα πράγματά μας, επιβιβαστήκαμε στο Λεωφορείο και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.


Κατά την διάρκεια της παραμονής μας εντός του λεωφορείου, τόσο όταν πηγαίναμε όσο όταν επιστρέφαμε, κάναμε προσευχή, είπαμε πολλά τραγούδια και ανέκδοτα, παίξαμεπαιχνίδια και γενικά διασκεδάσαμε ευχάριστα.

Εκ του Νεανικού Τομέα του Ιερού Ναού

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.