Για το κυλικείο του νεκροταφείου Ηλιούπολης
ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δελτίο Τύπου:

Έντρομος και σε πλήρη σύγχυση, ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος εξακολουθεί να “πετάει την μπάλα στην εξέδρα” και να μην μπορεί να πείσει ούτε την Δημοτική του Ομάδα για την αλήθεια των λόγων του. Έχοντας κάνει άνω κάτω τον Δήμο και εγκαταλείποντας ουσιαστικά την Ηλιούπολη στο έλεος του Θεού, εξέδωσε ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τις τεράστιες ευθύνες του για το κλείσιμο της δημοτικής επιχείρησης που είχε την εκμετάλλευση των εμπορικών δράσεων του Δήμου και με αφορμή την παρουσία του Γιάννη Αναγνώστου στην αποκαλυπτική εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου Άρη Σπίνου «Στον ιστό της αράχνης» στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA». Σε ένα από τα γνωστά παραληρήματά του, χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτικής του εμπάθειας και του ρεβανσισμού που τον διακρίνει, αναλώνεται σε αυτό που χαρακτηριστικά λέει ο λαός μας «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Για την «ταμπακιέρα», όμως, κουβέντα. Αδυνατώντας να παραθέσει λογικά επιχειρήματα, καταφεύγει σε συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, ακόμα και σε απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Γιάννη Αναγνώστου. Επειδή όμως “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”, η Νέα Δημοτική Κίνηση προκαλεί τον κ. Βαλασόπουλο ό,τι στοιχεία διαθέτει σε βάρος του επικεφαλής και των στελεχών της, να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη, η οποία, άλλωστε, είναι βέβαιο ότι θα έχει πολύ δουλειά το επόμενο διάστημα.

Τα ερωτήματα, πάντως, για το ζήτημα του κυλικείου του Δημοτικού Νεκροταφείου είναι συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τα έγγραφα της ΔΟΥ Ηλιούπολης που αποκαλύφθηκαν από την δημοσιογραφική έρευνα και ζητούν απάντηση, την οποία δυστυχώς ο Δήμαρχος αποφεύγει να δώσει:

– Έχει άδεια λειτουργίας το κυλικείο του νεκροταφείου ή όχι;
-Υπάρχει ή όχι ταμειακή μηχανή σ’ αυτό, όπως θα έπρεπε;
-Τηρούσε βιβλία τουλάχιστον Β’ κατηγορίας του ΚΒΣ;
-Εντοπίστηκε από την ΔΟΥ Ηλιούπολης ότι από το Μάρτιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 και από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012 δεν κόπηκαν αποδείξεις συνολικής αξίας 142.021,50 ευρώ;
– Επιβλήθηκαν στον Δήμο δύο πρόστιμα 12.600 ευρώ από την ΔΟΥ Ηλιούπολης λόγω των συγκεκριμένων παρανομιών και έπονται και άλλα;

Αναφορικά με τα «ψέματα» του Γιάννη Αναγνώστου, που επικαλείται ο νυν Δήμαρχος, καλό είναι οι Ηλιουπολίτες να γνωρίζουν τα ακόλουθα:

1. Γιατί το αστυνομικό όργανο έκανε τον έλεγχο στο κυλικείο του νεκροταφείου και αναγκάστηκε να πάρει τα στοιχεία του αρμόδιου υπαλλήλου; Μήπως για να υποβληθεί μήνυση;
2. Η πράξη επιβολής προστίμων, ακόμα και αν δεν έχει πληρωθεί, δεν δημιουργεί υποχρέωση στο Δήμο να πληρώσει στην ΔΟΥ, όπως κάνει ο κάθε Έλληνας πολίτης;
3. Το αν είναι παράβολα ή διπλότυπα είσπραξης, δεν σημαίνει καταβολή από τον πολίτη αντιτίμου για τους καφέδες; Επ’ ευκαιρίας, με πόσα ευρώ χρεώνει τον καφέ η σημερινή Δημοτική Αρχή; Τα χρήματα αυτά προορίζονται για τη λειτουργία του νεκροταφείου ανταποδοτικά, όπως ο νόμος ορίζει; Και επίσης όπως προβλέπει η νομοθεσία, έχει αποδοθεί ΦΠΑ;
4. Κανείς δεν είπε ότι οι διαδικασίες ήταν αδιαφανείς, ήταν όμως παράνομες γιατί δεν υλοποιούνταν από τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή το κυλικείο του νεκροταφείου γιατί απλά δεν μπορούσε να γίνει αφού δεν προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Αλλά η ανακοίνωση του κ. Βαλασόπουλου βρίθει και από πολλές άλλες ανακολουθίες. Όπως για παράδειγμα, την κατάσταση της ανώνυμης εταιρίας «Ευώνυμος» επί Διοίκησης Αναγνώστου. Η αλήθεια είναι ότι η επιχείρηση αποκλειστικό σκοπό είχε την εκμετάλλευση των εμπορικών δράσεων του Δήμου και γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, είχε συσταθεί από το 1992 (αρχικά με την ονομασία ΔΕΠΑΗΛ), συνέχισε, μέχρι που η σημερινή Διοίκηση αποφάσισε να την κλείσει. Συνέπεια, να μείνουν αναξιοποίητα τεράστια περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, τα αναψυκτήρια και το κυλικείο του Δημοτικού Νεκροταφείου, ζημιώνοντας έτσι το Δήμο με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αποστερώντας την εργασία σε τουλάχιστον 60 υπαλλήλους.

– Επίσης, μετά το κλείσιμό της, ο Δήμαρχος, στη λογική του πολιτικού ρεβανσισμού, κατέφυγε στο ΣΔΟΕ και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό, βέβαια, θα αποβεί μπούμερανγκ γιατί δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε βάρος της προηγούμενης Διοίκησης, αλλά καλύτερα ας περιμένουμε τα πορίσματα.

– Είναι αλήθεια ότι ο πρώην επικεφαλής της επιχείρησης και πρώην αντιδήμαρχος, κατηγορείται από τον κ. Βαλασόπουλο για ποινικά αδικήματα. Ατυχώς, όμως, για τον Δήμαρχο, η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε αθωώνοντας τον πρώην αντιδήμαρχο. Μάλιστα, έχει παραπέμψει το θέμα σε αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Βαλασόπουλου με την μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, ως όφειλε.

– Με τις μεθοδεύσεις της, η σημερινή διοίκηση επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες της, κινούμενη από ταπεινά πολιτικά ελατήρια, σε ανθρώπους καταξιωμένους που άσκησαν χρηστή διοίκηση. Μόνο που δεν είχαν την προνοητικότητα να λειτουργήσουν «πολιτικάντικα», εκθέτοντας τον κ. Βαλασόπουλο και τη διοίκησή του για τις παρανομίες στις οποίες έχει μέχρι σήμερα επιδοθεί, μη καταβάλλοντας τις νόμιμες φορολογικές επιβαρύνσεις της κοινωνικής επιχείρησης του Δήμου. Αλλά οι ηχηρές εκπλήξεις που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα θα έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.

– Όσο για τις συμβάσεις προ των εκλογών, οι εμπορικές δράσεις της εταιρίας δεν σταματούν ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, αλλά έχουν διάρκεια και συνέχεια. Και ο Δήμος, όπως λέει ανέκαθεν η Νέα Δημοτική Κίνηση, έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από την εκάστοτε Διοίκηση. Θα το διαπίστωσε, άλλωστε, η σημερινή Διοίκηση που εισέπραξε και θα εισπράξει τα χρήματα από εντάξεις στο ΕΣΠΑ και συμβάσεις που είχε συνάψει η Διοίκηση Αναγνώστου.

– Αυτό που ενοχλεί, όχι μόνο τον Γιάννη Αναγνώστου, αλλά και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, καθώς και όλους τους Ηλιουπολίτες, είναι ότι το κλείσιμο της «αμαρτωλής», όπως την ονομάζει ο κ. Βαλασόπουλος, επιχείρησης, οδήγησε στο κλείσιμο των δημοτικών αναψυκτηρίων και στην παράνομη λειτουργία του κυλικείου του νεκροταφείου, με αποτέλεσμα την απώλεια τεράστιων εσόδων. Και αυτό, με απόφαση κατά πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πρόταση του Δημάρχου υπερψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι της παράταξής του οι οποίοι προφανώς παραπλανήθηκαν. Άξια αναφοράς, εξάλλου, είναι η πολύ εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του έγκριτου δικηγόρου της πόλης μας Κώστα Λύτρα, πρώην προέδρου του Δ.Σ. επί διοίκησης Θ. Γιωργάκη, ο οποίος επισημαίνει τα τραγικά λάθη της Δημοτικής Αρχής, και τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν όσοι υπερψήφισαν το κλείσιμο της επιχείρησης, πιθανόν εν αγνοία τους.

-Όσο για την παραπλάνηση των δημοτών, οι ίδιοι μπορούν να κρίνουν καλύτερα απ’ τον καθένα. Κάθε μέρα που περνάει, αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο τον εμπαιγμό τους από μια Διοίκηση όχι μόνο ανεπαρκή, αλλά και επικίνδυνη. Και ειδικά σήμερα, η ζημιά που προκαλεί στην πόλη είναι τεράστια.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.