Δηλώσεις-βόμβα για την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού από τον πρόεδρο της Ελληνικό ΑΕ στον Αlpha 9,89.




«Το ΤΑΙΠΕΔ τα δίνει όλα . Με θίγει ως Έλληνα πολίτη, ως Έλληνα φορολογούμενο ο τρόπος που κάνει την αποκρατικοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο κύριος των μετοχών μας, το υπεύθυνο τμήμα για να βρει πωλητές και να πουλήσει τις μετοχές μας. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη του Ελληνικού, δεν ξέρω όμως αν μπορεί να το κάνει », είπε ο Σπύρος Πολλάλης, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις επιπτώσεις μίας συμφωνίας υπό πίεση.

«Πουλώντας το 100% των μετοχών μας πουλάμε τα οφέλη που θα μπορούσαμε να έχουμε, αποποιούμαστε οφέλη από το μέλλον. Θα έπρεπε να είμαστε ίσοι προς ίσον με τους επενδυτές. Έχουμε τη γη, οι άλλοι έχουν τα λεφτά. Πολλοί έχουν λεφτά, τη γη μόνο εμείς», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικό ΑΕ, επισημαίνοντας πως «οι μεγάλες εταιρείες δε δίνουν μερίσματα».

Πρόσθεσε ότι «στις μπίζνες δεν υπάρχουν συναισθήματα απλά οι Καταριανοί είδαν πράγματα που δε τους συνέφερε να μείνουν. Αλλάζουν οι νόμοι, τα φορολογικά καθεστώτα, αυτό το βλέπουν και αυτοί από έξω. Με στεναχώρησε που όταν πήγα στο Κατάρ συνειδητοποίησα ότι εκεί ξέρανε περισσότερα για το Ελληνικό από ότι εμείς».

Ο κος Πολλάλης τόνισε ότι «θέλουμε χώρους με θέσεις εργασίας υψηλόμισθους, να δώσουμε στους ξένους τα ξενοδοχεία που θέλουν και όχι κηπουρούς σερβιτόρους και φύλακες. Το έργο μας είναι αναπτυξιακό. Όλα επιτρέπονται εκτός από βαριά βιομηχανία. Πρέπει να φέρουμε θέσεις εργασίας, να κρατήσουμε τους νέους μας. Όποιος θα ʽρθει εδώ πρέπει να αγαπάει τον κόσμο και τον χώρο».

«Το Ελληνικό το βλέπουμε σαν ένα αναπτυξιακό έργο που θα έπρεπε να το προχωρήσουμε πέρα από την οικονομική κρίση. Είναι 6.200 στρέμματα. Το Ελληνικό είναι ένα μεγάλο Μονακό, το Μονακό είναι το ένα τρίτο της δικής μας έκτασης», πρόσθεσε.

«Στην πρώτη φάση βγήκαν 4 χώρες που μπορούσαν να επενδύσουν και έχουν μείνει 3 αφού αποχώρησε το Κατάρ. Ετοιμάζουν τις μελέτες τους και θα καταθέσουν προτάσεις τους προσεχείς μήνες για να διαλέξει το ΤΑΙΠΕΔ μια από τις τρεις. Δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους αυτοί που θέλουν να επενδύσουν για το τι θέλουν να κάνουν» κατέληξε.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο στο Youtube

Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό Alpha 989

(mazinotia.blogspot.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.