“Στηρίζουμε τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των συνδημοτών μας στο κάλεσμα αλληλεγγύης, που απηύθυνε η Αργυρώ Πίκουλα για τους μαθητές, που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης και τα παιδιά, που διαβιώνουν στο σπίτι φιλοξενίας του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην περιοχή του Καρέα.

Μέσα σε κλίμα γιορτινό, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να διασκεδάσουν για πάνω από τρεις ώρες στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Σοκολάτας, που διοργάνωσε η επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” στις 22 Δεκεμβρίου 2012, στο χώρο εκδηλώσεων του δημοτικού αναψυκτηρίου του άλσους “Δ. Κιντής”.

Με στόχο την οικονομική ενίσχυση των δύο φορέων, αποστολή της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων από την πώληση σοκολατοειδών προϊόντων και χριστουγεννιάτικων ειδών σε ιδιαίτερα συμβολικό κόστος αγοράς. Χάρη στην εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου, τα περισσότερα προϊόντα πωλήθηκαν μέσα στην πρώτη κιόλας ώρα της γιορτής. Έτσι, εντός των επόμενων ημερών, το σύνολο των εσόδων πρόκειται να διατεθεί στους υπεύθυνους του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης και του Εθελοντικού Οργανισμού ως μία δική μας ελάχιστη συμβολή στην κάλυψη των αναγκών διαβίωσης αυτών των παιδιών, των δικών μας ξεχωριστών παιδιών.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η κα. Πίκουλα τόνισε την ανάγκη να σταθούμε όλοι με περίσσευμα αγάπης και αλληλεγγύης κοντά στους συμπολίτες μας, που σήμερα χρειάζονται τη βοήθεια και συμπαράστασή μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αφιερώνοντας τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Σοκολάτας στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου και στα παιδιά του Εθελοντικού Οργανισμού, κάλεσε όλους να δείξουν, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί, έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον τους κυρίως προς τα παιδιά εκείνα, που για διαφορετικούς λόγους, αναμένουν τη δική μας αυξημένη φροντίδα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.

Στην επιτυχία της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής Σοκολάτας συνέβαλαν ενεργά μέλη και φίλοι της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης, που με κέφι και χαρά εργάστηκαν εθελοντικά τόσο στη δημιουργική διαδικασία της χριστουγεννιάτικης συσκευασίας των προς πώληση προϊόντων όσο και στη διάθεσή τους στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έδωσαν τη δική τους νότα τα τραγούδια της ορχήστρας του μουσικολόγου Γιώργου Μαντζούνη, ενώ “γιορτινό” παρών έδωσαν και πολλά μέλη από το χορευτικό τμήμα της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης Ηλιούπολης.

 Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, που όχι μόνο μας τίμησε με την παρουσία του, αλλά και μας συγκίνησε με τον πάντα ανθρώπινο και γεμάτο σοφία λόγο του, καθώς και στην κα. Γιούλη Γκικοπούλου – Κεφαλά, που από καρδιάς ανέλαβε να σχεδιάσει τη ζωγραφιά για το εμπροσθόφυλλο της πρόσκλησης της εκδήλωσής μας (δύο μικρά παιδιά που μοιράζονται μία σοκολάτα).

Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας τίμησαν, μεταξύ άλλων, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της πόλης μας.

Ευχαριστούμε επίσης τα “Φροντιστήρια Κεφαλά”, την αλυσίδα σούπερ μάρκετ “Αφοί Δούκα” καθώς και την εταιρεία “Μουχάλη”, που στάθηκαν στο πλευρό μας ως χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσής μας.

Ευχόμαστε σε όλους το 2013 να είναι όσο το δυνατόν μία Καλή Χρονιά με Υγεία, Αγάπη, Δύναμη και πράξεις αλληλοβοήθειας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού κάθε μικρή και μεγάλη δυσκολία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.