Ολυμπιακός: Απόλυτο… αφεντικό, 10-7 τη Βουλιαγμένη




Την ήττα με 7-10 γνώρισε από τον Ολυμπιακό η ανδρική μας ομάδα στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Α1.
Οι παίκτες του Τεό Λοράντου πλήρωσαν το κακό τους ξεκίνημα, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να προηγηθούν με 1-4, όμως ανασυντάχθηκαν και πιάνοντας εξαιρετική απόδοση στην γ’ περίοδο (επιμέρους 5-3) ισοφάρισαν 6-6 και 7-7.
Πάνω που η ομάδα μας έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις από την περιφέρεια και πήρε το ροζ φύλλο.
Αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές αναμετρήσεις που αναμένεται να δώσουν οι δύο ομάδες, και ουσιαστικά σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισιμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης της κανονικής περιόδου, άρα η ομάδα μας θα πρέπει να σημειώσει νίκη στον Πειραιά προκειμένου να διατηρήσει τον τίτλο της.
Τα στοιχεία του αγώνα :
ΝΟΒ-Ολυμπιακός:7-10 (1-2, 2-3, 5-3, 0-2)
Οι συνθέσεις και οι σκόρερς :
ΝΟΒ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Χατζηδάκης, Κομάντινα, Ελμισιάν 1, Βελώνιας, Αφρουδάκης 1, Καρούντζος 1, Βλαχόπουλος 1, Γούνας 2, Τίγκας, Βουλγαράκης, Πρωτονοτάριος, Ποταμιάνος, Μασμανίδης.
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς, Μάζης, Καπότσης, Φουντούλης 5, Ποντικέας, Μπλάνης, Ντόσκας 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Μάλιαρακ 3, Σχίζας, Φλώρος
Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Μυλωνάκης αλλά κι ο Γιώργος Ντόσκας, από την πλευρά του Ολυμπιακού, αποβλήθηκαν με αντικατάσταση στην 4η και 3η περίοδο, αντίστοιχα.
Η ομάδα μας κλείνει τον πρώτο γύρο επισκεπτόμενη το Παλαιό Φάληρο (9/2) ενώ 3 μέρες νωρίτερα (6/2) έχει θα υποδεχθεί το Αννόβερο στην προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του LEN Champions League.

(nov.gr)

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό στο “Λαιμό” επί της Βουλιαγμένης!

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε με 10-7 των πρωταθλητών και έβαλε γερά “θεμέλια” για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 πόλο ανδρών.

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, έφτασαν δίκαια στο θετικό αποτέλεσμα και διατήρησαν το αήττητό τους μετά και την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες ξέφυγαν πέντε βαθμούς της βασικής ανταγωνίστριάς τους για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Οι “ερυθρόλευκοι” με προβάδισμα από την πρώτη περίοδο, βρήκαν τις λύσεις που απαιτούσαν οι συνθήκες και με πρωταγωνιστές τους Φουντούλη – Μάλιαρακ, οι οποίοι πέτυχαν μαζί επτά γκολ, έφτασαν στην τελική επικράτηση κόντρα στους “μπέμπηδες”.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-3, 5-3, 0-2

Βουλιαγμένη: Μυλωνάκης 1, Καρούντζος 1, Βλαχόπουλος 1, Γούνας, 2, Βουλγαράκης 1, Ελμισιάν 1

Ολυμπιακός: Μάλιαρακ 3, Μάζης 1, Ντόσκας 2, Φουντούλης 4

Δηλώσεις από Βλάχο και Σχίζα

«Πάντα μία νίκη σε αυτό το ντέρμπι, για όποια ομάδα την πετυχαίνει είναι σπουδαία» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Θοδωρής Βλάχος και πρόσθεσε: «Είχα πει πριν τον αγώνα ότι η νίκη δεν χαρίζει την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας καθώς πρέπει να σεβαστούμε το γεγονός πως έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος και να αντιμετωπίσουμε πολλές ομάδες. Πρέπει να είμαστε εξίσου σοβαροί και καλοί έως το τέλος της κανονικής περιόδου. Ξεκινήσαμε καλά. Προηγηθήκαμε με τρία γκολ αλλά στο τρίτο οκτάλεπτο ήρθε η αντίδραση από τη Βουλιαγμένη, σε ένα διάστημα που δεν εκδηλώσαμε από την πλευρά μας πολλές επιθέσεις. Ηταν ένα καλό παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων με πολλούς διεθνείς παίκτες».

Σε ερώτηση για το γεγονός πως για ακόμη μία φορά η ομάδα είχε την ατυχία να μην αγωνιστεί πλήρης ο Ελληνας τεχνικός είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τον Μουρίκη. Ο ίδιος ζήτησε να παίξει κάνοντας ένεση ώστε να βοηθήσει. Αυτό που μετρά είναι το σύνολο και η ομαδική προσπάθεια. Είμαστε ομάδα και χαίρομαι που είδα από τους παίκτες μου αποφασιστικότητα και θέληση για τη νίκη».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Τάσος Σχίζας δήλωσε: «Ημασταν γενικά σε καλή κατάσταση και ειδικότερα δυνατοί στην άμυνα και στον παίκτη λιγότερο. Αυτό το παιχνίδι σημαντικό και για τις δύο ομάδες αλλά περισσότερο για τη Βουλιαγμένη. Κερδίσαμε απλά τρεις βαθμούς καθώς όλα κρίνονται στα πλέι οφ και σε αυτό το επίπεδο έχουμε δει ότι οι έδρες δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Αυτό που κρατάμε είναι ότι όπως συνέβη και με τη Χίο έτσι και με τη Βουλιαγμένη ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι μας».

(woop.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.