Νέα Σμύρνη – άρχισαν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι από τη ΜΚΟ
Ανακοίνωση του δήμου:

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 κατεβλήθη η πρώτη δόση ( Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2012 ) των οφειλομένων στους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας οι οποίοι επιλέχθηκαν από την ΜΚΟ «ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Συμβαλλόμενοι στο πρόγραμμα αυτό, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» είναι οι ΜΚΟ και το Υπ. Εργασίας και οι συμβάσεις αυτές εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. ( ΕΚΤ και από εθνικούς πόρους ).
Οι δήμοι είναι οι υποδοχείς των εργαζομένων αυτών χωρίς καμία άλλη εμπλοκή.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Στο δήμο μας απασχολούνται σε διάφορους τομείς εργαζόμενοι από άλλες τρεις ( 3 ) Μ.Κ.Ο. χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αντίστοιχο πρόβλημα .

Επειδή πολλά γράφτηκαν σε τοπικές εφημερίδες με φράσεις όπως : «πολιτική αναισθησία του δήμου», «οι ευθύνες της δημοτικής αρχής», «η επιλογή ΜΚΟ εν κρυπτώ», «παγερή αδιαφορία της δημοτικής αρχής» και άλλα αναληθή, και επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι φρόνιμο να παίζει κανείς πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων στην πλάτη εργαζομένων, δηλώνουμε ότι, σταθήκαμε από την αρχή αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους αυτούς, όχι με κορώνες φτηνού εργατοπατερισμού αλλά έμπρακτα τόσο με τηλεφωνικές πιέσεις στο Υπ. Εργασίας όσο και εγγράφως ( επιστολή Δημάρχου Ν. Σμύρνης με αρ. πρωτ. 61131/20.12.2012 προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση ), που ζητούσαμε επιμόνως να επιλυθεί το θέμα των απλήρωτων εργαζόμενων. Η επιστολή αυτή ήταν στα χέρια των εργαζομένων, όταν επισκέφθηκαν τον Υπ. Εργασίας και η οποία είχε σταλεί με fax την προηγούμενη.

Όλα τα παραπάνω δεν τα αναφέρουμε για να πάρουμε εύσημα από κανένα αλλά αποτελεί μια απάντηση σε «όψιμους εισαγγελείς» που νομίζουν ότι η παραπολιτική και η συκοφαντία είναι πυλώνες αυτοδιοικητικής ανέλιξης.

Είμαστε μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, που τα δύσκολα αυτά χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας προσπαθούμε με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία – πρωτίστως – να βοηθάμε στην επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας μας και όχι να εκφωνούμε γενικώς και αδιακρίτως καταγγελτικές κορώνες απλά και μόνο για να γίνουμε αρεστοί.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.