Kωνσταντέλος:”δεν έχουμε πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου”




Δήλωση συνδυασμού «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις»

«Οι τρεις άκαρπες ψηφοφορίες της 6-1-2013 για την εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, κατέδειξαν περίτρανα την πολιτική ένδεια και την κρίση η οποία διέπει την διοικούσα δημοτική παράταξη και τους εκλεγμένους συμβούλους που την αποτελούν.

Η αδυναμία της διοίκησης να εκλέξει τον προτεινόμενο από αυτή πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, επιβεβαιώνει ότι χωρίς κανένα σεβασμό προς τους θεσμούς προτάσσονται από τους συμβούλους της, προσωπικές πολιτικές και ο Δημότης παραμένει και πάλι στο περιθώριο. Ταυτόχρονα, καθίσταται, για άλλη μια φορά, εμφανές ότι ο σημερινός Δήμαρχος είναι ανήμπορος να διαχειριστεί την ίδια του την παράταξη.

Στην επαναληπτική ψηφοφορία της 13-1-2013, με βάση τα προβλεπόμενα στον νόμο «Καλλικράτη», η δημοτική παράταξη «Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη πόλεις για να ζεις» αποφάσισε να μη στηρίξει και πάλι τον προτεινόμενο (από την πλειοψηφούσα παράταξη) υποψήφιο για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η λευκή μας ψήφος δεν αποτελεί επ’ ουδενί μομφή προς το οποιοδήποτε πρόσωπο δεν πηγάζει από προσωπικές διαφορές αλλά αποτελεί πολιτική πράξη της παράταξής μας.

Η απόφασή μας αυτή λαμβάνεται υπό το πρίσμα του ότι ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι ανεξαρτήτως τι θα γίνει σήμερα, με το πέρας των εργασιών μας το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει Πρόεδρο έστω και διορισμένο άρα δεν θα οδηγηθούμε σε ακυβερνησία του οργάνου τον οποίο θα στηρίξουμε όσο λειτουργεί ως πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι ως εκφραστής των πολιτικών του Δημάρχου, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά το ότι μας ζητήθηκε επανειλημμένα να δώσουμε εμείς, με την ψήφο μας, διέξοδο στο εσωτερικό πρόβλημα της διοικούσας παράταξης, κουκουλώνοντας επί της ουσίας την πραγματικότητα, θεωρούμε αναγκαίο να πέσουν επί τέλους οι μάσκες και οι Δημότες να μάθουν την πλήρη αλήθεια και να ξεφύγουν από την εικονική πραγματικότητα με τα πολύχρωμα λουλουδάκια που μας παρουσιάζονται εν είδη δημοτικού έργου.
Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, η παράταξή μας λειτουργεί χωρίς καμία δέσμευση και εξάρτηση. Θέλουμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και τιμούμε τους θεσμούς, για τον λόγο αυτό, ακόμα και εάν κάποιοι μας το καταλογίσουν ως πολιτικό ατόπημα, θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και να κάνουμε πάντα αυτό που είναι προς όφελος των Δημοτών».

Μετά την αποτυχία της πλειοψηφίας να εκλέξει Πρόεδρο του Δ.Σ., ο νόμος ορίζει ότι τη θέση καταλαμβάνει η κ. Γεωργία Μαρτίνου, ως πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος.
Ως παράταξη, καλούμε τη νέα Πρόεδρο να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους δημότες και να ασκήσει τα καθήκοντα της ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό γνώμονα της εύρυθμη λειτουργία του και την δημοκρατική εκπροσώπηση του συνόλου των παρατάξεων.

Εμείς δεσμευόμαστε, ότι όσο η νέα Πρόεδρος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και τιμά τον θεσμό που υπηρετεί, εμείς θα την στηρίξουμε σε αυτήν την προσπάθεια.

Τέλος, καλούμε τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης, για τους 18 περίπου εναπομείναντες μήνες της θητείας τους, να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές τους διαφορές και τις προσωπικές πολιτικές τους φιλοδοξίες, και να ασχοληθούν με την καθημερινότητα των δημοτών μας όπως οφείλουν να πράξουν.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά από δύο χρόνια ακυβερνησίας, δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλον χρόνο.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.