Έπεσαν οι μάσκες στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης!




 

Μετά τη διάλυση της παράταξης “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ” του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και την παραίτηση του αρχηγού της Χάρη Πασβαντίδη, χθες, διαδικασία που προβλεπόταν από το καταστατικό ενοποίησης των τριών παρατάξεων “ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”, “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ”, και “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”, το τοπίο ξεκαθάρισε και φάνηκαν οι προθέσεις όλων των στελεχών της. Ποιοι δηλαδή, σταθερά υποστήριζαν εξ αρχής την ενότητα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κοινωνίας και ποιοι την υπέσκαπταν.

Το πρόβλημα που υπέβοσκε και που ουσιαστικά, όπως αποδείχθηκε ήταν και ο λόγος που η διαδικασία καθυστέρησε τουλάχιστον για ένα χρόνο βρισκόταν στην παράταξη “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ”, στελέχη της οποία αρνήθηκαν να υπογράψουν την ίδρυση της νέας παράταξης.

Παρά το γεγονός ότι η κεντρική επιτροπή ομόφωνα εξέδωσε απόφαση υπέρ της ενότητας και ο αρχηγός τους Χάρης Πασβαντίδης έβαλε την υπογραφή του, οι εκλεγμένοι δημοτικοί του σύμβουλοι ΠεσιρίδηςΜιμιγιάννης με επικεφαλής τον τ. δήμαρχο Ελληνικού, δημοτικό σύμβουλο του Δήμου αλλά και Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γλυφάδας Νάκη Εφραιμίδη, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση του Οργάνου της παράταξής τους, αγνόησαν την υπογραφή του αρχηγού τους και επιδόθηκαν σε παρασκηνιακές διαδρομές. Μαζί τους και κάποιοι σύμβουλοι που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στο σημερινό δ.σ. όπως ο Αντώνης Αλεξόπουλος.

Έπεσαν οι μάσκες 

Όπως είχαμε γράψει πριν αρκετό καιρό, η παράταξη της “ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ” είχε αναστείλει τη διαδικασία για την ενότητα, με το σκεπτικό ότι, λόγω του νέου πολιτικού περιβάλλοντος που προέκυψε από τις εκλογές, έπρεπε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο σύμπραξης και με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Μάλιστα, ανατέθηκε στον τ. Δήμαρχο Ελληνικού και νυν δημοτικό σύμβουλο Νάκη Εφραιμίδη η διερεύνηση προς πάσα κατεύθυνση και η αναζήτηση “προσωπικοτήτων” που θα πλαισίωναν την νέα πολιτική τους κίνηση.

Αφού επί τρεις σχεδόν μήνες ο κ. Εφραιμίδης διερευνούσε τους άλλους πολιτικούς χώρους χωρίς αποτέλεσμα, βγήκε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής με την οποία γινόταν αποδεκτή η ενοποίηση με τις άλλες παρατάξεις. Υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι σεβαστή απ’ όλους.

Φαίνεται όμως πως, η συγκεκριμένη ομάδα ποτέ δεν συμβιβάστηκε μ ‘ αυτή την ιδέα, ή απλώς δεν της βγήκαν οι υπολογισμοί της. Έτσι όπως πληροφορούμαστε, στο κάλεσμα για την υπογραφή της ίδρυσης του νέου φορέα, δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ. Θα προσπαθήσουν δε, να δημιουργήσουν δικό τους πόλο παρέμβασης στα κοινά – με πενιχρά αποτελέσματα εκτιμούμε – αφού σε γκάλοπ που έγινε πρόσφατα σε ικανό δείγμα στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης καταδεικνύεται πως μόνο μέσα από μια διαδικασία ενότητας των σημερινών δημοτικών παρατάξεων μπορεί να αλλάξει η σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Χάρης Πασβαντίδης: Εγώ τιμώ την υπογραφή μου

Υπέρ της ενότητας και της δημιουργίας της νέας παράταξης σταθερά παραμένουν στα στελέχη της “ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ” που υπέγραψαν στην ίδρυσή της αλλά και ο ίδιος, ο μέχρι χθες πρόεδρός της Χάρης Πασβαντίδης. 

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε, μας δήλωσε πως η συμμετοχή της παράταξης στη διαδικασία της ενοποίησης είναι απόλυτα νόμιμη αφού αποφασίστηκε ομόφωνα από την Κεντρική της Επιτροπή.  “Εγώ τιμώ την υπογραφή μου” μας δήλωσε και στηρίζω την ενότητα. Όσοι είχαν αντιρρήσεις, όφειλαν να το πουν εξ αρχής”. 


Βασίλης Κρητικός: Αποκαλύφθηκαν οι σκοπιμότητες

“Προχωράμε μπροστά”, δήλωσε ο Βασίλης Κρητικός, στέλεχος της “ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ” και υπέρμαχος, εξ αρχής, της ενοποίησης. “Πιστεύω”, είπε, πως, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος που συνέβαλε στην ενότητα των τριών παρατάξεων για το καλό του Δήμου και αποκάλυψε τις σκοπιμότητες κάποιων στελεχών που με τον τρόπο τους καθυστέρησαν και προσπάθησαν να ακυρώσουν την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας”.

(vimaonline.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.