H ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για το “σπιτικό φαγητό”




Τη Δευτέρα 21-1-13 το Δημοτικό Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος για την παρασκευή καλού φαγητού για το σπίτι και διάθεσή του σε χαμηλή τιμή στους κατοίκους της πόλης από χώρο του Δήμου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προστίθεται στις κοινωνικές πολιτικές του Δήμου και δεν υποκαθιστά καμία.

Απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους που για διάφορους λόγους και όχι μόνο οικονομικούς δεν μπορούν να μαγειρέψουν για να τους δώσει τη δυνατότητα να προμηθεύονται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή)καλό σπιτικό φαγητό σε χαμηλή τιμή επιλέγοντας από 4 – 5 διαφορετικά φαγητά.

Η απόφαση του ΔΣ για την υλοποίηση του προγράμματος πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (καταψήφισαν οι σύμβουλοι Θ. Λιάπης-Λαϊκή Συσπείρωση και Γ. Ιωαννίδης-Ανεξάρτητος) και προβλέπει διαδικασία απόλυτης διαφάνειας-ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος-και όχι ανάθεσης.

Ενώ αυτή είναι η αλήθεια για το πρόγραμμα και τη διαδικασία υλοποίησης του διάφορα δημοσιεύματα επιτίθενται στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στο Δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη με ψευδείς ισχυρισμούς ακόμα και για τα προφανή:

-Την απόφαση του ΔΣ για ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επαγγελματίες τη βαφτίζουν «ανάθεση» για να αιτιολογήσουν συκοφαντικούς ισχυρισμούς για δήθεν διαπλοκή!

-Ταυτόχρονα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ανεξάρτητο από το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη (έχουν ξεπεράσει τις 215) από τη δημοτική τράπεζα, το οποίο συνεχίζεται κανονικά.

Ντροπή!

Με την ευκαιρία θυμίζουμε ότι οι κοινωνικές δράσεις και πολιτικές του Δήμου μας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΜΚΙΕ),το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ, τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ, τη ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ, τη ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.