Αλμυρό κέικ με τυρί φέτα




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Από τα πολύ αγαπημένα σνακς της οικογένειας που συνοδεύει κάλλιστα και κυρίως γεύματα μας»
Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Ν. Σμύρνη Αττικής

ΥΛΙΚΑ
– 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
– ¼ κιλού σκληρή φέτα (σε κύβους)
– 3 αβγά
– ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
– ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
– 100 γρ. κίτρινο τυρί (τριμμένο)
– 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομ. άνηθος
– 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομ. μαϊντανός
– 1 φακελ. μπέικιν πάουντερ
– Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πρώτα χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο με κουζινικό σύρμα και σε ένα αρκετά βαθύ μπολ. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν, αφού πρώτα τα έχουμε αναμείξει και κοσκινίσει. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα και όταν τα υλικά «ενωθούν» αρκετά ρίχνουμε τα κυβάκια της φέτας, το κίτρινο τυρί, όλα τα αρωματικά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα για μερικά ακόμα λεπτά.

2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φορμίτσα για κέικ, στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα (αν δεν έχουμε πρόχειρη, απλά βουτυρώνουμε τη φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο –στους 180oC- φούρνο για 30 με 40 λεπτά έως ότου το κέικ να πάρει χρώμα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και αλλαντικά της αρεσκείας μας αλλά όπως και στη περίπτωση της φέτας θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τη ποσότητα του αλατιού που θα βάλουμε.

Μερίδες: 8-10 κομμάτια
Χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.