Άλιμος – “ναι στο πάρκο όχι στο πάρκινγκ” (video)




Αντιμέτωπος με τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής του Αλίμου αναμένεται να βρεθεί ο Δήμαρχος  Θάνος Ορφανός αν υλοποιηθούν τα σχέδια για την μετατροπή σε πάρκινγκ, του γηπέδου μπάσκετ στην Οδό Κουμουνδούρου, μπροστά στο νέο σταθμό του Μετρό.

Οι κάτοικοι μέσω του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Τραχώνων Αλίμου “Το Ευώνυμο” (πρώην Ζωοδόχος  Πηγή) απαιτούν να δημιουργηθεί στο χώρο πάρκο γιατί η δημιουργία πάρκινγκ θα δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου προς τον Δήμαρχο Αλίμου.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ «ΤΟ ΕΥΩΝΥΜΟ»
(πρώην ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ)
Ταχ. Δ/νση : Ήρωος Μάτση 11
17456 ΑΛΙΜΟΣ
Τηλ. : 210 9925677
6945544779
e-mail : [email protected]

Άλιμος 13/11/2012
Αρ. Πρ. 108
Προς κ. Δήμαρχο Αλίμου
Κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
Θέμα : Αξιοποίηση χώρου υπαιθρίου γηπέδου μπάσκετ στην οδό Κουμουνδούρου
Και Διγενή στο Άνω Καλαμάκι.

 

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

 

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης του Δ.Σ. του Συλλόγου με το Δήμαρχο, μας γνωστοποιήθηκε ότι το υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ της οδού Κουμουνδούρου, στο Άνω Καλαμάκι, θα πάψει να λειτουργεί ως μπάσκετ, και ερωτηθήκαμε αν συμφωνούμε για τη λειτουργία
parking στο χώρο αυτό.
Το Δ.Σ. σε εμβόλιμη για το θέμα συνεδρίασή του, πιστεύοντας ότι εκφράζει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω :
Σε καμία περίπτωση ο χώρος αυτός να μην σπαταληθεί για parking διότι :

1. Η κινητικότητα των αυτοκινήτων θα είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας, κυκλοφοριακό κομφούζιο, αλλαγή μικροκλίματος, θόρυβος, καυσαέριο, σκόνη, και το κυνήγι του κέρδους, θα φέρει τα αυτοκίνητα για στάθμευση , ακόμη και στην κρεβατοκάμαρά μας. Δηλ. όπου θα υπάρχει κενό πεζοδρόμιο θα καλύπτεται από αυτοκίνητα.
2. Πόσο υπολογίζεται το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος για το δήμο μας (π.χ parking Όστρια ή Blue Café ). Από παλαιότερα, σαν Δ.Σ του Συλλόγου, είχαμε προτείνει από την έναρξη κατασκευής του μετρό, να γίνει ελεγχόμενη στάθμευση στους γύρω δρόμους, αφού σηματοδοτηθεί ο χώρος στάθμευσης για τους κατοίκους.
3. Εκτιμούμε, ότι με την ελεγχόμενη στάθμευση που θα διαχειρίζεται ο Δήμος με τη Δημοτική Αστυνομία, θα έχει περισσότερα και σίγουρα έσοδα.

Όπως γνωρίζετε ο χώρος του γηπέδου μπάσκετ, είναι η π ρ ό σ ο ψ η – β ι τ ρ ί ν α του
Δήμου Αλίμου στο δίκτυο μετρό και θα αποτελέσει το κέντρο βάρους του μετώπου του Δήμου μας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Είναι απαράδεκτο, να χωρούν άλλες σκέψεις πέραν της αξιοποίησής του ως χώρο πλατείας, πρασίνου με πυκνό και σύγχρονο φωτισμό, με τη δημιουργία ενός κιοσκιού με παγκάκια, με ξύλινο δημοτικό περίπτερο (και όχι μεταφορά της παράγκας της Λ. Ποσειδώνος ), με πρόβλεψη χώρου για μικρές πολιτιστικές δραστηριότητες (συναθροίσεις, υπαίθριες προβολές ταινιών, κλπ), με μικρό αναψυκτήριο.
Κατασκευές με αρχιτεκτονική και γεωτεχνική φαντασία και συνάμα οικονομικές.

Μετά τα παραπάνω, το Δ.Σ του Συλλόγου μας, εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων,

Α π α ι τ ο ύ μ ε

• Σε πρώτη φάση, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, να εκπονήσει αρχιτεκτονική και γεωτεχνική μελέτη του χώρου, ώστε να αποτελέσει μια περιβαλλοντική παρέμβαση, που θα αναβαθμίσει την περιοχή και ο χώρος αυτός να αποτελεί μια αξιόλογη υποδοχή των επισκεπτών του Δήμου μας, αντάξια του σύγχρονου έργου του μετρό.
• Σε δεύτερη φάση, την υλοποίηση του έργου, πράγμα που εκτιμούμε ότι δεν είναι οικονομικά απαγορευτικό, με την έναρξη λειτουργίας τους μετρό.
• Ο Σύλλογός μας, θα είναι αρωγός στις όποιες δραστηριότητες του ζητηθούν.
Οι κάτοικοι της περιοχής των Τραχώνων, περιμένουν επιτέλους ένα έργο αναβάθμισης στο μέτωπο της Λ. Βουλιαγμένης, (πάγιο αίτημα των κατοίκων από το 1998), το οποίο μαζί με το σύγχρονο σταθμό του μετρό και την ανάδειξη των αρχαίων ευρημάτων θα δώσει το στίγμα προς την ευρύτερη κοινωνία, ενός Δήμου που παρεμβαίνει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος σε ωφέλεια των κατοίκων, συνθέτοντας την ιστορία της περιοχής με το σύγχρονο έργο του μετρό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πλέσσας Παναγιώτης Κρητικοπούλης Γιώργος

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.