Τον Ιούνιο έρχεται το μετρό σε Ηλιούπολη και Άλιμο
 Στη συνάντηση που είχε χθες ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, από κοινού με τους Δημάρχους στην περιοχή των οποίων θα ανοίξουν οι νέοι σταθμοί του Μετρό, με τη διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ, οριστικοποιήθηκαν τα εξής:

  1. Ο νέος σταθμός της Ηλιούπολης (πλησίον του γηπέδου), καθώς και ο σταθμός του Αλίμου, που θα εξυπηρετούν την πόλη μας, θα τεθούν σε λειτουργία στις 16.6.2013.
  2. Επιβεβαιώθηκε και πάλι πως η γραμμή 4 του μετρό, καταληκτικός σταθμός της οποίας θα είναι ο σταθμός στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης, βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης – προετοιμασίας για δημοπράτηση (βλ. χάρτη). Σημειωτέον ότι ο παλιός σχεδιασμός έφτανε μέχρι τον Βύρωνα, αλλά με την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής επεκτάθηκε μέχρι την Αγία Μαρίνα.
  3. Δεδομένου ότι ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή των Ελλήνων, με την οποία  δίνεται η δυνατότητα στην Αττικό Μετρό ΑΕ, να συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις με τους όμορους στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ Δήμους, για την ανάπτυξη των περιοχών τους, συμφωνήθηκε να υπογραφεί με το Δήμο Ηλιούπολης μια τέτοια προγραμματική σύμβαση, η οποία θα περιλαμβάνει:
  • Μελέτες αστικής ανάπλασης και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων των περιοχών γύρω από τις στάσεις του μετρό.
  • Παροχή τεχνικής υποστήριξης της Αττικό Μετρό ΑΕ στο Δήμο.
  • Διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης, για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης, κάτω από το γήπεδο της Ηλιούπολης.

Τέλος, επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο ότι η Εταιρεία έχει υποχρέωση να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, και να ονομάσει τη στάση πλησίον του γηπέδου «Γρηγόρης Λαμπράκης».
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

 

Σταθμός Ηλιούπολη

 

 

Σταθμός Άλιμος

 

Χάρτης Μετρό

14/12/12

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.