“Σκλήρυνση κατά πλάκας, ελάτε να την γνωρίσουμε”




Με σύνθημα “σκλήρυνση κατά πλάκας, ελάτε να την γνωρίσουμε πριν μπει στο σπίτι μας ή χτυπήσει το σώμα μας” προσκλήθηκαν οι ενορίτες της εκκλησιαστικής κοινότητας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, σε φιλανθρωπική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα “πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης”.
Εκεί από το περιφερειακό γραφείο Αττικής (Λ. Βουλιαγμένης 507 & Λεωνιδίου, Hλιούπολη) της ελληνικής εταιρείας για την σκλήρυνση κατά πλάκας, δια της υπευθύνου του γραφείου Τζένης Μακρυκώστα ευχαρίστησαν για την φιλάνθρωπο σκέψη αλλά και την οργάνωση της εκδήλωσης.
Εν συνεχεία, ο εκ του Ναού Διάκονος Δαμασκηνός Φυλακτός ανέγνωσε τον χαιρετισμό του προέδρου της Εκκλησιαστικής κοινότητος, Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, ο οποίος ανέφερε:

Είναι ίδιο των ανθρώπων να μην μπαίνουν στο πρόβλημα του άλλου και να προσπερνούν μέχρι το πρόβλημα να μπει στο δικό τους σπίτι ή να χτυπήσει το δικό τους σώμα. Έτσι λοιπόν λειτουργούμε ίσως και για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι περισσότεροι, απλά την έχουμε ακούσει ως όνομα ασθενείας ή σφίξαμε τα χείλη όταν μάθαμε ότι κάποιος πάσχει.

Η Εκκλησιαστική μας κοινότητα, θέλοντας να πάμε ένα βήμα εμπρός, έβαλε στόχο την αποψινή εκδήλωση ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης της εταιρείας για την σκλήρυνση κατά πλάκας. 

Ευχαριστώ όλους Σας που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση της ενορίας και είστε απόψε εδώ για να ζεστάνουμε τις καρδίες των αδελφών μας που βρέθηκαν υπό το κράτος της ασθενείας και ιδιαίτερα εκείνους που εργάζονται γι’ αυτούς μέσα από τις δομές στήριξης τους. 

Ευχές και ευχαριστίες στην Τζένη Μακρυκώστα, την Ηλιουπολίτισσα γραμματέα της περιφερειακής οργάνωσης Αττικής, για το ότι μας γνώρισε με την εταιρία αλλά και έμπονα αγωνίζεται για να συνεχίσει εν μέσω πολλών δυσκολιών η λειτουργία του γραφείου. Ευχαριστούμε τον ιατρό Εμμανουήλ Τσαλαμανιό περιφερειακό πρόεδρο της εταιρίας, αλλά και τον φυσιοθεραπευτή Παναγιώτη Κυπριώτη, για τους αγώνες τους αλλά και για την αποψινή παρουσίαση περί της σκλήρυνσης.  

Αυτά μαζί με ευχές για καλά Χριστούγεννα από την εορτάζουσα τον Άγιο της συγχώρεσης, τον Άγιο Διονύσιο, Ζάκυνθο, από όπου Σας χαιρετώ.”

 Εν συνεχεία ο πρόεδρος της εταιρίας ιατρός Εμμανουήλ Τσαλαμανιός παρουσίασε τις δράσεις της εταιρείας και ο φυσιοθεραπευτής Κωνσταντίνος Κυπριώτης με εικόνα και ήχο προέβαλε ενημερωτικό υλικό για την σκλήρυνση.

 Ακολούθησε μουσική παρέμβαση, από τα παιδιά των Κατηχητικών μας σχολείων και προσφορά αφεψήματος, μετά συνοδευτικών αρτοποιημάτων από τις κυρίες της Εθελοντικής δράσης της εκκλησιαστικής κοινότητας.

 Στην εκδήλωση που έκλεισε με αποφώνηση του διακόνου, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΦΤ πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης, ο αντιδήμαρχος Ηλιουπόλεως Κώστας Σεφτελής, οι Δημοτικοί Συμβούλοι Πόπη Λούβαρη, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Χριστίνα Σερέτη, Ιωάννης Πούλος, Αικατερίνη Μαρκουλάκη, Χρήστος Καλαρρύτης, Ελένη Καπίρη, Τάσος Ευσταθίου και Ιωάννης Ατζινάς καθώς και η σύζυγος του Δημάρχου Δώρα Βαλασοπούλου.

 Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας
του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργο
Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

(cityofilioupolis.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.