Συνελήφθη στη Γλυφάδα ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος




Στις φυλακές τις Χαλκίδας θα οδηγηθεί, με απόφαση της Εισαγγελίας, ο 57χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος, ο οποίος συνελήφθη στις 11 το πρωί από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Γλυφάδα, στο ξενοδοχείο “ΟΑΣΙΣ”.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές αναζητούσαν επί μήνες τον Γιάννη Καρούζο σε βάρος  του οποίου εκκρεμεί  κάθειρξη  8 ετών. Ο επιχειρηματίας εμπλέκεται στο σκάνδαλο «Καρούζος Gate», υπόθεση που άρχισε να αποκαλύπτεται όταν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ  Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης κατήγγειλαν ότι η πτώχευση του Ομίλου Καρούζου ήταν «μαϊμού» και ότι οι  εταιρείες του Ομίλου εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 10,2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Λιβανός σε κατάθεσή του στον Εισαγγελέα είχε εμπλέξει στο σκάνδαλο τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη  Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο  Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βήμα στα τέλη  Σεπτεμβρίου, ο Καρούζος φέρεται να είχε επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς Λιβανού με  κατάθεσή του σε συμβολαιογράφο.

Ωστόσο, η πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, είχε  αποκαλέσει μυθομανή τον μέχρι πρότινος φυγόδικο επιχειρηματία και είχε πει πως δεν  γνώριζε τους κυρίους Λιάπη και Βουλγαράκη, παρά μόνο με τον κ. Μεϊμαράκη με  τη σύζυγο του οποίου ήταν συμμαθήτριες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.