Συνάντηση Πανά με το Σύλλογο “Κόρμπι” της Βάρης





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς συμμετείχε στην ευρεία συνέλευση του Συλλόγου «Κόρμπι» του Κόρμπι Βάρης. Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου “Κόρμπι” του Κόρμπι Βάρης, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Αναστασίου για ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που επιτελεί ο Σύλλογος για τα θέματα που αφορούν στην περιοχή «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πανάς έκανε εκτενή αναφορά στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση με το Σύλλογο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής για την οριστικοποίηση της ένταξης της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιαστεί η προσοχή των εμπλεκομένων φορέων για την τελική κύρωση της Πράξης Εφαρμογής. Όπως εξήγησε ο κ. Πανάς – ο οποίος έχει ασχοληθεί επισταμένα με το ζήτημα – πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί μεθοδικότητα στους χειρισμούς λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου ότι έχει ήδη παραδοθεί από την Περιφέρεια η οριστική μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι. Όπως εξήγησε ο ίδιος «πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την περιοχή. Το έργο αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά η Δημοτική Αρχή θα ασκήσει πίεση προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».
Σε ότι αφορά στο σημαντικό ζήτημα της κατασκευής της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι, που απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους, ο Δήμαρχος Σ. Πανάς επεσήμανε ότι έχει διερευνήσει λεπτομερώς την υπόθεση. Όπως εξήγησε έχει ήδη οριστεί συνάντηση του ιδίου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλο και τον Υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του ρυμοτομικού πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.
Σε ότι αφορά στον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται μεταξύ της Εκκλησίας και της παιδικής, ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η πράξη εφαρμογής και καταβάλλεται προσπάθεια συναίνεσης των ιδιοκτητών ώστε να μπορέσει να κατασκευαστεί η πλατεία πριν την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής. Ξεκαθάρισε πάντως πως ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας υποδομής που θα συνδέει την παιδική χαρά, την πλατεία και την εκκλησία.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι υλοποιείται και ο σχεδιασμός αναβάθμισης της υφιστάμενης παιδικής χαράς, προκειμένου να πιστοποιηθεί από την ΕΒΕΤΑΜ και να είναι απόλυτα ασφαλής για τα παιδιά.
Όπως εξήγησε, στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε η πρόταση διαμόρφωσης της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως (Πηγάδι) και ο Δήμαρχος σημείωσε ότι έχει προγραμματιστεί ανασχεδιασμός όλης της περιοχής με σκοπό την αναβάθμιση και την επέκταση της πλατείας. Μάλιστα, στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Τέλος, ο κ. Πανάς ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου καθημερινά έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην επίλυση διαφόρων ζητημάτων καθημερινότητας των κατοίκων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.