Πανελλήνια βράβευση του Κέντρου Κοιν. Αλληλεγγύης




Δελτίο τύπου:

Με δικαιολογημένη υπερηφάνεια η Δημοτική Αρχή θα ήθελε να ανακοινώσει στους συμπολίτες μας μια πανελλήνια διάκριση που κέρδισε το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης.

Στον «Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Έτους Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012», το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας τιμήθηκε με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο, στην κατηγορία «Περιβάλλοντα προσφιλή προς τους Ηλικιωμένους».
Η σημαντική αυτή βράβευση έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των κοινωνικών δομών του Δήμου, με στόχο μια διαφορετική αντίληψη για το ρόλο της τρίτης ηλικίας στην κοινωνική ζωή και την ανάπτυξη σχέσης αμοιβαιότητας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των γενεών.
Το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αντικατοπτρίζει αυτή τη σύγχρονη αντιμετώπιση των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων, τα οποία όχι μόνο μπορούν να παραμένουν δραστήρια και κοινωνικά ενεργά, αλλά και να προσφέρουν στους νεότερους, μέσα από την ζωντανή και δημιουργική επαφή μαζί τους.

Το πλήθος των δράσεων που αναπτύσσονται στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, και αφορούν σε ευρύτερες ομάδες πληθυσμού (ιατρική φροντίδα και συμβουλευτική, καινοτόμες μέθοδοι πρόληψης της νόσου Αλτσχάιμερ, μαθήματα Η/Υ, ομάδες χορού και δημιουργικής έκφρασης, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις κ.λπ.) ενσαρκώνουν αυτή τη διαφορετική αντίληψη για την Τρίτη ηλικία, την οποία προωθεί η Δημοτική Αρχή, μέσα από τη λειτουργία του πρότυπου Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Αγ. Κωνσταντίνου.

Η ίδια αντίληψη θα υιοθετηθεί και σε άλλα δύο αντίστοιχα Κέντρα (ένα στην Αγία Μαρίνα και ένα στην Κάτω Ηλιούπολης) των οποίων η διαδικασία λειτουργίας είναι ήδη σε εξέλιξη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.