Σ. Πανάς: “δεν θα πληρώσουν οι δημότες”




Δελτίο τύπου:

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με αφορμή τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ δήλωσε ότι: «η Δημοτική Αρχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, σε σύμπνοια με τους επικεφαλής των παρατάξεων, καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τα άδικα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου που φέρνουν σε αδιέξοδο πολίτες και Τοπική Αυτοδίοικηση.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη ομόφωνα αποφασίσει να μη δοθούν στοιχεία του προσωπικού του Δήμου μας σύμφωνα με τις διατάξεις για τη διαθεσιμότητα. Η Δημοτική Αρχή θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και απέναντι σε οποιονδήποτε επιδιώκει την απομάκρυνσή τους».
Ο Δήμαρχος σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε ότι «ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης έχει απόλυτη οικονομική αυτοτέλεια και είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους με πλεονασματικό προϋπολογισμό, παρά τις συνεχείς περικοπές στην χρηματοδότησή του από το κράτος. Δεν θα δεχτούμε την υποταγή και τον έλεγχο του δημοκρατικού θεσμού μας».

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι οι Δημότες δεν θα επιβαρυνθούν με αύξηση των Δημοτικών Τελών. «Προσπαθούν – φέρνοντας μας σε οικονομικό αδιέξοδο – να μας επιβάλλουν αύξηση των δημοτικών τελών και των φόρων. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται με σύνεση και προγραμματισμό τα έσοδα του Δήμου και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αύξηση των τελών. Γνωρίζουμε καλά ότι ήδη οι δημότες μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι από τα βάναυσα μέτρα του μνημονίου και δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα τους επιβαρύνουμε περισσότερο. Αντίθετα ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης θα σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα στους δημότες σε αυτές τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες με δράσεις που θα ενισχύσουν την κοινωνική πρόνοια, θα αναπτύξουν τη συλλογική σκέψη και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.