“Παράνομο το νεκροταφείο στον Υμηττό”




Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ –
ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΛΥΣΗΣ

Δελτίο τύπου της Αριστερής Ριζοσπαστικής  Πρωτοβουλίας Γλυφάδας:

Η παράταξή μας είχε εξ αρχής καταγγείλει τις απαράδεκτες ενέργειες του Δημάρχου της Γλυφάδας κ. Κόκκορη που, με τις ευλογίες της τοπικής μητρόπολης, προχώρησε σε δημιουργία παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου στην προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού (Α’ ζώνη προστασίας). Ο κ. Δήμαρχος είχε τότε επικαλεσθεί ως δικαιολογίες το όντως πολύ σοβαρό θέμα του υπερκορεσμού του νεκροταφείου της πόλης μας – προχωρώντας μάλιστα και στην απαράδεκτη κίνηση της απαγόρευσης της ταφής σε αυτό – καθώς και την οδύνη των συμπολιτών μας για τους νεκρούς συγγενείς τους.
Επειδή πιστεύουμε ότι είναι σημαντικότατα για την πόλη μας, τόσο το θέμα της προστασίας του Υμηττού και της αυστηρής αντιμετώπισης των πολυποίκιλων αυθαίρετων κατασκευών στο βουνό, όσο και της επιτακτικής ανάγκης να αποκτήσει η πόλη μας ένα σύγχρονο νεκροταφείο σε νόμιμο χώρο στα όρια της πόλης, με πρωτοβουλία μας, κατατέθηκε ερώτηση στην Βουλή από του Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης, Απόστολος Αλεξόπουλος και Χαρά Καφαντάρη. Η ερώτηση αυτή που απευθυνόταν στους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος, αναδείκνυε το πρόβλημα των αυθαίρετων ενεργειών του Δήμου Γλυφάδας στην προσπάθειά του να δημιουργήσει παράνομο νεκροταφείο σε δημόσια, προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού και την επιμονή του στις παράνομες ενέργειες παρά τις αντίθετες αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Παράλληλα έθετε το ερώτημα προς την Κυβέρνηση σχετικά με την πρόθεσή της για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης χωρητικότητας του νεκροταφείου Γλυφάδας και των όμορων δήμων και σε ποιό χρονικό ορίζοντα προσδιορίζεται η υλοποίηση της ανάγκης αυτής.
Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος, ενοχλημένος από την εν λόγω ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, διαμαρτυρήθηκε με απαράδεκτο τρόπο σε εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τάχα παρασύρονται από τις δήθεν ανεύθυνες εισηγήσεις της παράταξης μας σχετικά με το σοβαρό θέμα του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου στον Υμηττού.
Από τις απαντήσεις όμως που έχουν δοθεί από τα αρμόδια Υπουργεία, ξεκαθαρίζεται πλήρως το τοπίο σε βάρος των παράνομων ενεργειών του κ. Δημάρχου οι οποίες και του καταλογίζονται. Επιπρόσθετα δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η λειτουργία νεκροταφείου στον Υμηττό. Παράλληλα καλείται η Δημοτική αρχή να αναζητήσει άλλη λύση εκτός του βουνού.
Μετά και τις ξεκάθαρες αυτές απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων καλούμε τον κ. Δήμαρχο:
• Να εγκαταλείψει τις όποιες ελπίδες έτρεφε (ή τεχνηέντως καλλιεργούσε) για την νομιμοποίηση του αυθαίρετου νεκροταφείου που κατασκεύασε νύχτα μέσα στον δεκαπεντάγουστο και των παράνομων ενεργειών του. Θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί με την δημιουργία ενός σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου, σε νόμιμο για την λειτουργία αυτή χώρο στα όρια του δήμου μας.

• Να προχωρήσει σε συνεργασία με τους όμορους δήμους στην δημιουργία σύγχρονης εγκατάστασης για την καύση των νεκρών όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

ΓΛΥΦΑΔΑ 5-12-2012
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.