O Άγιος του δρόμου




(imaginistes.com)

Αριστερά κατεβαίνοντας την “λεωφόρο” της Πριάμου υπάρχει η εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα. Εκατοντάδες, για να μην πούμε χιλιάδες, οχήματα διασχίζουν καθημερινά τον κατ ευφημισμόν λεωφορειόδρομο. Λίγοι έχουν προσέξει την εικόνα που βρίσκεται εκεί.

Ο πιο παράξενος και μοναχικός  Άγιος του Μπραχαμίου. Είναι μόνος, σχεδόν εγκαταλειμένος, δεν έχει σπίτι προς τιμήν του (Εκκλησία, Ιερό Ναό, όπως λέμε)  δεν έχει συντροφιά άλλους Αγίους , δεν έχει δική του ενορία, παραμένει σταθερός παρατηρητής της κυκλοφορίας, ψιλοστεγασμένος στον προαύλιο χώρο της ιδιοκτησίας της οικογενίας Πουλόπουλου.

Αυτός ο Άγιος όμως έχει φανατικούς φίλους που τον φροντίζουν και του ανάβουν καθημερινά το καντήλι. Είναι η γειτονιά. Η γειτονιά του Αγίου Σπυρίδωνα όπως όλοι την γνωρίζουμε. Κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του “η δική του ενορία” , τον τιμά  με σεβασμό και σεμνότητα και οργανώνει τον εορτασμό του.

Έτσι και φέτος 11 και 12 Δεκέμβρη, ο Άγιος του Δρόμου ο ομώνυμος Εξωραιστικός Σύλλογος  της περιοχής, είχε την ευθύνη της δημιουργίας ενός  διημέρου  εκδηλώσεων που έγιναν με αφορμή την γιορτή του.

Λιτανεία, Δοξολογία, Αγιασμός, Αρτοκλασία, Έκθεση Φωτογραφίας, Τιμητικές διακρίσεις παλιών μελών, μετρημένες ομιλίες,  άφθονα κεράσματα, καφέδες,  κονιάκ και τσίπουρα, σπιτικά εδέσματα, συναυλία από μουσικούς της γειτονιάς, συμμετοχή με το χορευτικό του ντόπιου  (Όγδοου) Δημοτικού, μεταφορά των ηλικιωμένων στο Στρογγυλό με πούλμαν. Όλη η γειτονιά στο πόδι, και όταν λέμε όλη, εννοούμε όλη!!!

Άψογη οργάνωση, κέφι, ατμόσφαιρα, φαντασία, συμμετοχή, σεβασμός, μέτρο, όπου τα συγχαρητήρια τα μοιράζονται Εθελοντές Κάτοικοι, Σύλλογος, Συμμετέχοντες, Επισκέπτες και όσοι τέλος πάντων είχαν κάποια μορφή συμμετοχής.

Άς μας επιτραπεί μια ιδιαίτερη μνεία στον ιματζινίστα πρόεδρο του Συλλόγου,  Σπήλιο Διαβολίτση, που είχε την ιδέα των  και το γενικό κουμάντο των εκδηλώσεων. Απέδειξε για μια ακόμη φορά , ότι για πετύχεις ποιοτικές και με περιεχόμενο εκδηλώσεις , δεν χρειάζονται πολλά λεφτά. Αυτό που χρειάζεται είναι,  ιδέες, πίστη στο στόχο, αποφασιστικότητα, αγάπη για τον τόπο σου και λίγη καλώς εννοούμενη τρέλα.

Επισημαίνουμε την παρουσία στις εκδηλώσεις της Δημάρχου, Μαρίας Ανδρούτσου, καθώς και για μια ακόμη φορά, την μόνιμη απουσία της Αντιπολίτευσης. (Θυμόμαστε πολύ καλά  την μαζική παρουσία της πριν δύο χρόνια την ίδια μέρα. Τι άλλαξε άραγε από τότε?)

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.