IL TINELLO Ιταλία, Άλιμος – τι λένε οι κριτικές




“Τι να πεί κανείς για αυτό το εστιατόριο που κανείς δεν το ξέρει με το όνομα του, αλλά όλοι λένε “πάμε να φάμε στον Στέφανο…” αναφερόμενοι στον ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για έναν cult τύπο, ο οποίος ώρες ώρες γίνεται πολύ ιδιότροπος (πχ. τις καλές εποχές που το μαγαζί ήταν κάθε μέρα γεμάτο, δεν σου έκλεινε τραπέζι αν δεν σε ήξερε ή μπορούσε να σε διώξει απο τα μαγαζί ακόμα και αν είχε άδεια τραπέζια αμα δεν γούσταρε την φάτσα σου).”


3.0

....
( 41 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
....
3.6
Εξυπηρέτηση
....
3.2
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2.3
Value for money
....
3.0
Ευρώ/Άτομο
27-38
Διεύθυνση: Κνωσού 54, ‘Αλιμος
Τηλέφωνο: 210 9828462
Περιγραφή:
Ακολουθούν 41 κριτικές για το εστιατόριο IL TINELLO
Tip: Κάνε log-in για να βλέπεις κριτικές μόνο από τους χρήστες που εμπιστεύεσαι.
Στοίχηση κατά: Ημερομηνία / Δημοτικότητα
25 Νοε 2012PetrosB3

....

3.5+/-

Thumb_sushi
Τον εμπιστεύονται
17
Έχει γράψει Κριτικές
14
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο
26-36

Το Tinello είναι η καλύτερη trattoria της Αθήνας. Αν και κρυμμένο, το Tinello είναι ένα μυστικό που το γνωρίζουν όλοι όσοι παίρνουν στα σοβαρά το φαγητό. Δεν είναι απίθανο να είναι κάποιος διάσημος στο μαγαζί, προσωπικά έχω πετύχει αρκετές φορές. Ανήκει σε ένα ζευγάρι, την Daniella η οποία είναι Ιταλίδα και μαγειρεύει αυθεντικές συνταγές από την Βόρειο Ιταλία και κυρίως από την Φεράρα από την οποία και κατάγεται, (για αυτό και δεν έχει pizza η οποία είναι Ναπολιτάνικη).

Από την άλλη ο Στέφανος, σερβίρει στους πελάτες τα πιάτα που ετοιμάζει η Daniella, και έχει πάντα όρεξη για πλάκα. Πρέπει να σας πληροφορήσω ότι στο μαγαζί δεν υπάρχει μενού, ο Στέφανος περιφέρετε συνέχεια με μακαρονάδες σε τηγάνια και σερβίρει, ή κρατάει πιάτα με φαγητό και ρωτάει εάν θέλουμε από αυτό και αν πεις ναι απλά σου δίνει το πιάτο. Δεν παραγγέλνεις με λίγα λόγια, ότι σου γυαλίσει στο μάτι εκείνη τη στιγμή το παίρνεις. Και επίσης όλα τα πιάτα μπαίνουν στη μέση.

*Ποιότητα φαγητού* Το φαγητό του Tinello είναι το δυνατό του χαρτί. Έχοντας πάει αρκετές φορές στην Ιταλία, μπορώ να πω πως το φαγητό εδώ, είναι, αν όχι ανώτερο, ίσο με αυτό της Ιταλίας. Μερικά από τα πιάτα που πρέπει να πάρετε είναι :

Σαλάτα: H μία και καλή σαλάτα του μαγαζιού με φρέσκο σπανάκι μπαλσάμικο μανιτάρια άγρια και ένα ιταλικό τραγανό συστατικό.
Αστακομακαρονάδα: Σερβίρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Η σάλτσα είναι δεμένη με το λάδι και με τα μακαρόνια (πάντα al dente) και έχει πάρει τη γεύση του αστακού ο οποίος βρίσκετε στη μέση του τηγανιού. Επιβάλλεται να το δοκιμάσετε.
Καρμπονάρα: Η αυθεντική Καρμπονάρα, με χοντρό al dente μακαρόνι και με μία ονειρική σάλτσα (χωρίς κρέμα βέβαια) απόλυτα δεμένη με την πάστα.

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και αμύγδαλο: Μοναδική γεύση… δεν υπάρχουν λόγια για να τη περιγράψω.
Aglio Olio e Peperoncino: Η γνωστή πικάντικη μακαρονάδα με λεπτό μακαρόνι και έξτρα πικάντικη.
Κρέας με πουρέ πατάτας: Μέτρια ψημένο κρέας συνοδευόμενο από έναν τέλειο πουρέ.
Τα γλυκά του μαγαζιού επίσης καταπληκτικά όπως η Creme Brulee την οποί ο Στέφανος καίει από πάνω και δημιουργεί μία καραμελωμένη τραγανή κρούστα. Και ένα γλυκό σαν Πάβλοβα μόνο που αντί για φράουλες βάζει χοντροκομμένα κομμάτια σοκολάτας υγείας από πάνω.

*Εξυπηρέτηση* Ο Στέφανος είναι επαγγελματίας προλαβαίνει να σερβίρει και να κάνει πλάκα με τους πελάτες χωρίς να χάνεται. Το υπόλοιπο προσωπικό είναι επίσης γρήγορο ακόμη και όταν το μαγαζί είναι γεμάτο, δηλαδή πάντα.

*Χώρος/Ατμόσφαιρα* ο χώρος είναι απλός, σαν μία συνοικιακή τρατορία στην Ιταλία, τίποτα το ιδιαίτερο, προσεγμένο με λίγα απαραίτητα διακοσμητικά και ζεστό. Έχει και δική του βεράντα η οποί φωτίζεται με κεριά.

*Αξίζει τα λεφτά του* Το πρόβλημα στις τιμές είναι ότι δεν ξέρεις πόσο κοστίζει αυτό που παίρνεις, και μερικές φορές μπορεί ο λογαριασμός να σου έρθει κεραμίδα. Για αυτό έχετε μέτρο ή να πάτε με μεγάλη παρέα.

Στο Tinello πάω χρόνια, είναι σταθερή αξία, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

15 Νοε 2012kostas1

....

2.0+/-

2_thumb
Τον εμπιστεύονται
2
Έχει γράψει Κριτικές
4
Ποιότ. Φαγητού
....
2
Εξυπηρέτηση
....
2
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
2
Ευρώ/Άτομο

ενα υπερτιμημενο μαγαζι το οποιο προσφερει μονο παστα πολλα πιατα αλλα πολυ μικρη ποσοτητα τα οποια τα βρισκεις σε ολα τα ιταλικα εστιατορια και χωρις να σκασεις 35 ευρουλακια το ατομο

30 Οκτ 2012ΚΑΤΕΡΙΝΑ

....

3.0+/-

11_thumb
Τον εμπιστεύονται
10
Έχει γράψει Κριτικές
27
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο

Γεια σας φίλοι!
Ειναι η πρώτη φορά που έχω μέρες που σκέπτομαι πως να διατυπώσω την κριτική μου για να μην αδικήσω αυτό το παράξενο μαγαζί που ενώ όλα όσα προσφέρει είναι πάνω από το μέτριο, έτσι όπως τα προσφέρει δεν τα απολαμβάνεις.

Και αρχίζω:
Είμαστε μια παρέα 8ατόμων (αναρωτιέμαι αν ίσως ήταν καλύτερα τα πράγματα σε μια μικρή παρέα….) Ο χώρος είναι εντελώς απρόσωπος . Μόλις φθάσαμε μας υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ο κος Στέφανος ο οποίος είναι μανούλα στις δημόσιες σχέσεις.Το service ήταν μια χαρά.

Τώρα το φαγητό καθε φορά εφερνε ένα η δυο πιατα τα περισσότερα ζυμαρικά από τα οποία καθενα από τους 8 προλάβαινε να φαη μια πιρουνία αντε δύΟ. Στο τέλος είχα φάει μια πιρουνιά από 12 περιπου εντελως διαφορετικες μακαροναδες ένα κοματακι κρέας και 2 κουταλιες γλυκο.

Οπως καταλαβαινετε αυτο δεν ήταν ότι καλυτερο και για την γεύση μου και για το στομαχι μου. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ .

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
3
29 Αυγ 2012Θεοδοσης

....

1.3+/-

1_thumb
Τον εμπιστεύονται
12
Έχει γράψει Κριτικές
4
Ποιότ. Φαγητού
....
2
Εξυπηρέτηση
....
1
Χώρος/Ατμόσφ.
....
1
Value for money
....
1
Ευρώ/Άτομο

Δεν θα σταθώ στα όσα έχουν πει οι προηγούμενοι που λιγο πολύ συμφωνώ με τα περισσότερα, απλά θα ήθελα να συμπληρώσω πως 35 ευρώ το άτομο άνευ απόδειξης (κανόνας) σημαίνει 43 ευρω το άτομο!

Με αυτή την σκέψη έφυγα απο το μαγαζί αναλογιζόμενος τι μου θύμιζε η “τρέλλα” που πουλάει ο τύπος…και ναι μου θύμιζε τελικά αβανταδόρο παπατζή σε πάροδο της Αθηνάς που σε ψήνει οτι ο άνθρακας είναι χρυσάφι και πρέπει να τα χώσεις και γρήγορα!

Σε μας δεν σέρβιραν αστακομακαρονάδα γιατί την σερβίρουν σε παρέες άνω των 4 ατόμων (ο παπατζής) οπότε μην πάτε ζευγαρωμένοι…χάσατε!!!
Υπερτιμημένο εξαιρετικά είναι η δική μου άποψη μια και η πάστα δεν είναι χαβιάρι!

25 Αυγ 2012ΤΟΥΛΑΛΑΝ

....

3.8+/-

Thumb_wallpaper-tony-soprano-group-1600
Τον εμπιστεύονται
13
Έχει γράψει Κριτικές
10
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
4
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο
26-36

Το μαγαζί είναι κυριολεκτικά κρυμμένο στα στενά και αν δεν ξέρεις την περιοχή, χρειάζεσαι GPS!
Ο Στέφανος δίνει one man show κάθε βράδυ. Το όλο σκηνικό είναι σαν να έχεις πάει σε φιλικό σπίτι για φαγητό και όχι σε εστιατόριο! Μόλις κάτσεις αρχίζει να παρελαύνει απο μπροστά σου μια πανδαισία γεύσεων πάντοτε με βάση την pasta. Όλα καλομαγειρεμένα και σε γενναίες ποσότητες. Highlight του μενού, η αστακομακαρονάδα, η ιταλική καρμπονάρα, η πέστο και η σούπα με μοσχάρι και ζυμαρικά του καλωσορίσματος.

Η τιμή είναι fix στα 35 € το κεφάλι (ό,τι φας & ό,τι πιείς), ποσό σημαντικό, δεδομένου οτι εντάξει … pasta σερβίρει!!! Επίσης υπάρχει ένα θέμα στην περίπτωση που θέλεις απλώς να τσιμπήσεις ένα – δύο πιάτα και όχι να … πεθάνεις στο φαγητό!
Παρόλα αυτά το tinello είναι το καλύτερο με διαφορά ιταλικό των Νοτίων Προαστίων (αφού έκλεισε και ο Antonio). O δε ιδιοκτήτης, εντελώς sui generis περίπτωση. Η οικειότητα είναι δεδομένη απο την πρώτη – δεύτερη επίσκεψη.

Στην πρώτη μου επίσκεψη και αφού κάτσαμε μέχρι τις 03:00, μας ανάγκασε(!!!) να πάμε στην κουζίνα του, όπου τα πάντα ήταν πεντακάθαρα (σαν χειρουργείο!).
Εν κατακλέιδι, το μαγαζί προτείνεται με κλειστά μάτια, αρκεί να … είστε μακαρονάδες, να έχετε καλή διάθεση και όρεξη για αμοιβαία, καλοπροαίρετα, και κάποιες φορές ακραία πειράγματα με τον Στέφανο!!!

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
4
30 Μαι 2012sopam

....

2.8+/-

0_thumb
Τον εμπιστεύονται
2
Έχει γράψει Κριτικές
3
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο
37-49

Όταν άκουσα φαγητό στον ‘Aλιμο χάρηκα διότι θα βλέπαμε θάλασσα. Αλλά δυστυχώς όταν φτάσαμε κατάλαβα ότι θα μυρίζω μόνο τη θάλασσα. Menu δεν υπάρχει και έρχεται το φαγητό χωρίς να το καταλάβεις. Συγκεκριμένα πληρώνεις 35euro μαζί με το κρασί και τα παιδιά σου φέρνουν ιταλικό φαγητό να φας.

Καλή η αστακομακαρονάδα του αλλά θα μπορούσε να γίνει και πιο νόστιμη. Η εξυπηρέτηση πολύ γρήγορη. Θα μπορούσε να το είχε πιο φθηνά αυτές τις ημέρες αλλά για τη ποιότητα του φαγητού δικαιολογείται.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
3
28 Μαι 2012Rose_Tyler

....

3.3+/-

Thumb_p1010414
Τον εμπιστεύονται
52
Έχει γράψει Κριτικές
64
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
4
Ευρώ/Άτομο
26-36

Είχα ακούσει εξαιρετικά λόγια για το Il Tinello κ την ιταλική κουζίνα ομολογώ ότι την αγαπώ πολύ. Ήταν επομένως αναμενόμενο να λυσσάξω να πάω κ ζήτημα χρόνου να το πράξω. Σάββατο βράδυ 26 Μαΐου κινήσαμε οικογενειακά απ’ το Χαλάνδρι κ πήγαμε σε αυτήν την άκυρη γειτονιά στον Άλιμο. (Ίσως βέβαια εμένα να μου φάνηκε τελείως άκυρη η μεριά ως παντελώς άσχετη με την περιοχή, η αλήθεια όμως είναι ότι χωρίς gps δεν έπαιζε να φτάναμε ποτέ.)

Τα καταφέραμε όμως κ το ξετρυπώσαμε κ παρόλο που είχα ακούσει ότι αν δεν το ξέρεις δεν παίζει να το βρεις ανάμεσα στα υπόλοιπα σπίτια της γειτονιάς, εμείς το εντοπίσαμε αμέσως. Άλλωστε ήταν όλα τα φώτα ανοιχτά, είχε στρωμένα τραπέζια και έξω στην βεραντούλα κ θύμιζε σπίτι σε γιορτή, έτοιμο να υποδεχτεί καλεσμένους.

Όπως κατάλαβα στην συνέχεια αυτή είναι η λογική του μέρους, ένα μαγαζί προσωποκεντρικό, με τον οικοδεσπότη κ πανταχού παρόντα Στέφανο σε one man show να σερβίρει τις πεντανοστιμιές της Ιταλίδας συζύγου χωρίς να σταματά να πετάει ατάκες, να αστειεύεται κ να σχολιάζει. Προσωπικά μου φάνηκε συμπαθής κ δεν με κούρασε καθόλου, αλλά δεν θα πέσω κ απ τα σύννεφα αν κάποιος τον σχολιάσει αρνητικά, είναι έντονη προσωπικότητα, άλλωστε.

Πάντως παρά τον κόσμο, το σέρβις ήταν μια χαρά, άμεσο κ αποτελεσματικό. Βοηθούσε άλλωστε κ η γυναίκα του Στέφανου (μια πολύ συμπαθητική κυρία), αλλά κ ένα συμπαθής κ ψαρωμένος νεαρός.

Ο χώρος είναι πολύ απλός, αλλά προσεγμένος κ καθαρός. Μια μεγάλη σάλα γεμάτη τραπέζια, αλλά με τα σωστά, απλά κ λευκά τραπεζομάντηλα, λευκές πετσέτες κ ένα απλό κ διακριτικό ντεκόρ. Σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται από κάτι ιδιαίτερο, αλλά συμβάλει στην γενικότερη αίσθηση που έχει δημιουργήσει την περισσότερο σπιτίσια. Στα μείον ότι από κάποια φάση κ μετά είχε πολύ βαβούρα κι αυτό κούραζε.

Αρκετά όμως με αυτά, περνάω άμεσα σε αναλυτική περιγραφή των γεύσεων που δοκίμασα, όλες από πολύ καλές ως εξαιρετικές κ για τις οποίες δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψω στο Il Tinello από Σεπτέμβρη που θα ξανανοίξει (κλείνει το ερχόμενο Σάββατο για καλοκαίρι, έχω να σας πω)

Άνοιγμα του γεύματος με τορτελίνια σε ζωμό, ό,τι έπρεπε για το ξεκίνημα κ πολέντα με γκοργκοντζόλα, πολύ γευστική ακόμη κ για μένα που μέχρι πρότινος δεν έτρωγα καθόλου μπλε τυρί. Συνέχεια με κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε λωρίδες, έξοχα βρασμένο κ ένα τρομερό ριζότο με μανιτάρια, που ενθουσίασε την μάνα μου κ ζήτησε συμπλήρωμα. Μετά το highlight (με διαφορά όμως) της βραδιάς: η υπέροχη αστακομακαρονάδα για την οποία τα λόγια περιττεύουν, νομίζω οι φίλοι του πιάτου αυτού θα πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσουν στο Il Tinello, είναι στ’ αλήθεια τόσο καλό!

Ακολούθησαν ένα σωρό διαφορετικές πάστες: Ένα πολύ νόστιμο πέστο, που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, μια αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με αυγό, ζουμερή κ ωραία, κάτι ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, πάρα πολύ καλά, κάτι παπαρδέλες με κοτόπουλο κ σβησμένες σε κρασί, τις οποίες προσωπικά έβαλα σε δεύτερη σειρά νοστιμιάς μετά την αστακομακαρονάδα. Τέλος μας ήρθε κ ένα εξαιρετικά ψημένο medium rare θα έλεγα μοσχαρίσιο κρέας με πεντανόστιμο πουρέ.

Η πανδαισία συνεχίστηκε με τα γλυκά. Έφαγα ένα τιραμισού επιπέδου Ιταλίας σε νοστιμιά κ αυθεντικότητα (τρελαίνομαι για τιραμισού), μια αφράτη κ πεντανόστιμη μαρέγκα με μια κρέμα κ κομματάκι σοκολάτας από πάνω (το καλύτερο απ τα γλυκά), μια κρεμ μπρουλέ την οποία καραμέλωσε μ ένα φλογοβολάκι κ η οποία ήταν επίσης πολύ καλή κ μια αδιάφορη πανακότα.

Όπως καταλαβαίνετε η συντριπτική πλειοψηφία των γεύσεων μου άρεσε πάρα πολύ κ βρήκα κ τους άλλους σύμφωνους. Η τιμή για όλα αυτά είναι συγκεκριμένη, 35 ευρώ, και σ’ αυτήν περιλαμβάνεται κ το χύμα κρασί απεριόριστα, το οποίο δεν ήταν καθόλου κακό (το λευκό τουλάχιστον που δοκιμάσαμε). Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται καθώς το ποσό δεν το λες κ ευκαταφρόνητο είναι αν τελικά τ’ αξίζει τα λεφτά του. Για μένα απόλυτα κ ασυζητητί κ μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη!

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
4
17 Μαι 2012StavrosH

....

2.8+/-

1_thumb
Τον εμπιστεύονται
30
Έχει γράψει Κριτικές
92
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
2
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
4
Ευρώ/Άτομο

Τι να πεί κανείς για αυτό το εστιατόριο που κανείς δεν το ξέρει με το όνομα του, αλλά όλοι λένε “πάμε να φάμε στον Στέφανο…” αναφερόμενοι στον ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για έναν cult τύπο, ο οποίος ώρες ώρες γίνεται πολύ ιδιότροπος (πχ. τις καλές εποχές που το μαγαζί ήταν κάθε μέρα γεμάτο, δεν σου έκλεινε τραπέζι αν δεν σε ήξερε ή μπορούσε να σε διώξει απο τα μαγαζί ακόμα και αν είχε άδεια τραπέζια αμα δεν γούσταρε την φάτσα σου).

Σε οτι αφορά την θέση του εστιατορίου, είναι πρακτικά αδύνατο να το εντοπίσεις αν δεν έχεις GPS. Σαν διακόσμηση το μαγαζί δεν λέει και πολλά αφού αποτελείται απο μια μεγάλη σάλα, χωρίς πολλά πολλά και θυμίζει συνοικιακή ταβέρνα. Επίσης τα τραπέζια είναι πολύ κοντά τοποθετημένα το ένα με το άλλο και υπάρχει αρκετό στριμωξίδι.

Όμως όλα αυτά ξεπερνιούνται όταν φτάσει η ώρα του φαγητού… Και μιλάμε για πολύ φαγητό ! Κατ΄αρχήν δεν υπάρχει ούτε κατάλογος ούτε προκαθορισμένο φαγητό. Πληρώνεις 35€ το άτομο (όπου συμπεριλαμβάνεται και το χύμα κρασί) και απο κεί και πέρα αφήνεσαι στα χέρια του Στέφανου και της γυναίκας του η οποία είναι η μάγειρας. Συνήθως έχει στάνταρ αστακομακαρονάδα και διάφορα άλλα πιάτα τα οποία έρχονται στο τραπέζι σου μέχρι να πείς ήμαρτον ! δεν αντέχω άλλο ! Η ποιότητα όλων των εδεσμάτων είναι άνω του μετρίου (χωρίς βέβαια να αποτελούν κάτι το σπέσιαλ), αλλά για τα 35€ το άτομο μαζί με το (όσο θέλεις πιές…) κρασί αποτελούν μια πέρα για πέρα τίμια επιλογή.

Το σέρβις ειδικά Παρασκευές και Σαββατόβραδα είναι σχετικά αργό, αλλά δικαιολογείται εξαιτίας του πανικού που γίνεται. Είναι εκείνη τη στιγμή που ο Στέφανος βγαίνει απο την κουζίνα με κρεμασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα που γράφει “ΗΣΥΧΙΑ” και χτυπά με μανία τα κατσαρολικά για να σταματήσει η φασαρία που γίνεται στην σάλα…

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
16 Μαι 2012salahi

....

3.8+/-

3_thumb
Τον εμπιστεύονται
1
Έχει γράψει Κριτικές
2
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
4
Ευρώ/Άτομο
26-36

Μου αρέσει τα σαβατόβραδα να γίνομαι κοσμικός! Έπέλεξα να ξεναγηθώ στον ιδιαίτερο χώρο που διατηρεί ο ιδιότροπος και πολυταξιδεμένος Στέφανος…

Αν έχεις διάθεση για χιούμορ και πειράγματα αλλά και όρεξη για ιταλική γαστρειμαγεία έκανες την σωστή επιλογή.

Σαν την σάλα του σπιτιού σου χάλάρωσε και απόλαυσε κάθε πιάτο που σου έρχεται, μην διστάσεις να τα γευτείς όλα. Όταν οι γεύσεις αρχίσουν να γαργαλάν τον ουρανίσκο και το κρασί νοθεύσει το υγρό που κυλά μέσα σου, θα είσαι σε σήμείο να γίνεις μία παρέα με τα γύρω τραπέζια.

Το συνιστώ για τέσσερα άτομα και πάνω.

Θα βγεί λίγο ακριβά 35ε έκαστος όμως φάτε πιείτε μέχρι να σωθείτε! ! !

Καλή σας όρεξη!

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
2
20 Φεβ 2012underwater

....

2.8+/-

Thumb_62
Τον εμπιστεύονται
24
Έχει γράψει Κριτικές
50
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο

Είχαν πάει οι γονείς μου με κάποιους οικογενειακούς φίλους στο συγκεκριμένο εστιατόριο πριν λίγο καιρό και είχαν ενθουσιαστεί. Έτσι μια μέρα που αποφάσισαν να το ξαναεπισκεφτούν είπα να τους ακολουθήσω.

Το να βρούμε το μαγαζί ήταν mission impossible καθώς δεν είμαστε από την περιοχή (και την προηγούμενη φορά είχαν οδηγήσει τους γονείς μου οι φίλοι τους που είναι από εκεί). Το ότι δεν υπήρχε κάποια σήμανση εκτός του μαγαζιού καθιστώντας δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι εκεί μέσα είναι εστιατόριο αν δεν γνωρίζει με προϊδέασε για cult σκηνικά.

Ο χώρος μέσα απλός, τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά και τίποτα που να ενοχλεί. Στα συν η ανοιχτή κουζίνα (αν και τα ρούχα αναπόφευκτα ψιλοποτίζουν). Ο ιδιοκτήτης είχε τρελά κέφια, υπερβολικά ομιλητικός και αλληλεπιδραστικός, κάτι που άρεσε στους γονείς μου, ενώ εγώ δεν ενθουσιάστηκα και τόσο, χωρίς όμως να τον θεωρήσω και ενοχλητικό. Κατάλαβα πάντως ότι η έντονη προσωπικότητά του έχει συμβάλει πολύ στην επιτυχία του μαγαζιού, ανεξάρτητα από το ότι πιθανώς να ξενερώνει αρκετούς!

Το φαγητό, όπως ανέμενα και όπως έχει αναφερθεί στις διάφορες κριτικές, ήταν ΠΟΛΥ. Χορταίνεις. Πολύ ζυμαρικό με σπιτική χροιά και αρκετούς ωραίους συνδυασμούς. Μου άρεσε πολύ η πολέντα με gorgonzola, η αστακομακαρονάδα, η πάστα με μανιτάρια και το μοσχαρίσιο φιλέτο (και είμαι περίεργη με το μοσχάρι εν γένει, δεν μου πολυαρέσει). Κάποια άλλα πιάτα δεν ήταν και πολύ του γούστου μου (δεν είμαι και μακαρονού άλλωστε), ήταν όμως σίγουρα ποιοτικά. Και τα γλυκά μια χαρά! Οι μερίδες είναι ψιλομικρές, οπότε αν κάποιο πιάτο αρέσει χρειάζεται refill για να το ευχαριστηθεί μια παρέα. Κρασί πήραμε χύμα λευκό, συμπαθές.

Η λυπητερή ήταν ψιλοτσιμπημένη. Προσωπικά δεν θα επεδίωκα να ξαναπάω άμεσα, αλλά όπως και να έχει νομίζω ότι για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας και των σπιτικών γεύσεων είναι μια καλή επιλογή (εκτός και αν σας αρέσει να έχετε την ησυχία σας όταν τρώτε και σας ενοχλούν οι έντονοι και ιδιοσυγκρασιακοί τύποι όπως ο συμπαθής Στέφανος).

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
2
← Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο →

Διάβασε περισσότερα http://www.ask4food.gr/estiatoria/356-il-tinello#ixzz2ETzdnSge

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.