“Φωτογραφίζω το δικό μου Χρόνο”




To Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης , η Πολιτιστική Επιτροπή και το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου, διοργανώνουν Έκθεση Φωτογραφίας , καλώντας τους μαθητές των Λυκείων και των Γυμνασίων της πόλης μας, να καταθέσουν την έμπνευση και να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους στο φωτογραφικό φακό, με θέμα «Φωτογραφίζω το δικό μου Χρόνο».

Φωτογραφίζουμε χωρίς το στημένο και την γκριμάτσα. Φωτογραφίζουμε αληθινές στιγμές που βιώνουμε καθημερινά, μέσα και έξω απ’ το σπίτι (όχι στο σχολείο), μόνοι ή με τις παρέες.

Το Φωτογραφικό εργαστήρι μέσα στο πλαίσιο των δράσεών του προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερους στην καλλιτεχνική δημιουργία μέσω της φωτογραφικής τέχνης.

Ο κάθε μαθητής που επιθυμεί να λάβει μέρος, θα πρέπει να υποβάλλει τη συμμετοχή του, αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφήαπό 7 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2013.

Μπορεί να υποβάλλει μέχρι πέντε (5) φωτογραφίες, είτε ασπρόμαυρες είτε έγχρωμες. Από το σύνολο των φωτογραφιών θα επιλεγούν οι καλύτερες για την έκθεση που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (Μητροπολιτικό-Κοινωνικό Ιατρείο – Πρώην Αμερικάνικη Βάση).25-26-27-28 Απριλίου 2013.

Δεκτές θα γίνουν ψηφιακές και αναλογικές φωτογραφίες οι οποίες θα μας αποσταλούν σε ψηφιακή μορφή. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακό αρχείο jpeg, 300dpi, χωρίς υδατογράφημα. Το μέγεθος αρχείου θα πρέπει να είναι 1Mb κατ’ελάχιστον και 10Mb το μέγιστο, ώστε να μπορεί να αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μορφή περιγραφής αρχείου:
(όνομα)_(επίθετο)_01(αύξων αριθμός
 antonis_papadopoulos_01
Πειραματικές φωτογραφίες οι οποίες αλλοιώθηκαν με λογισμικά προγράμματα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές δε θα γίνονται αποδεκτές.

 
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο ηλεκτρονικά με e-mail: [email protected] και την ένδειξη «ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» αποστέλλοντας μαζί με τις φωτογραφίες το ονοματεπώνυμο τους, ένα τηλέφωνοεπικοινωνίας, επίσης να αναφέρεται, το σχολείο, την τάξη και το τμήμα του μαθητή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του τμήματος πολιτισμού τηλ 210 9959440 και στην κα Βασιλική Χόντου υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος Φωτογραφίας του Δήμου τηλ 6979577664 e-mail[email protected]  και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Κάθε υποψηφιότητα (φωτογραφία) αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του δημιουργού της και εκείνος που φωτογραφίζει πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλλει.
2. Σε περίπτωση που φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος.
3. Με τη συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι συμφωνούν, χωρίς καμία αξίωση αμοιβής, πως κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο διοργανωτής αποκτά το δικαίωμα να προβάλει τα έργα τους online ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στο ευρύ κοινό.
4. Οι συμμετέχοντες παρέχουν στους διοργανωτές το δικαίωμα δημοσίευσης, χωρίς καμία αξίωση αμοιβής, χωρίς καμία αξίωση αμοιβής και με τη συμμετοχή τους στην έκθεση αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των επιλεχθέντων έργων τους με την αποστολή τους ηλεκτρονικά. Ο Δήμος υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.
5. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των όρων και των προθεσμιών κατάθεσης των έργων καθώς και του χρόνου διεξαγωγής της έκθεσης αν αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ για οποιαδήποτε τροποποίηση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.
6. Οι διοργανωτές έχουν στόχο να βραβεύσουν τις καλύτερες φωτογραφίες
7. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.