Eγκαίνια πάρκου στον Άλιμο




 
Τα εγκαίνια του έργου «Ανάπλαση Κοινοχρήστου Χώρου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 313» που βρίσκεται στις οδούς Ρήγα Φεραίου, Πηνελόπης Δέλτα, Τευθίδος και Περσέα, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό.

Πρόκειται για ένα νέο διαμορφωμένο χώρο στον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες: Κατασκευή κεντρικού διαδρόμου κίνησης που οδηγεί στις περιοχές πλατώματα, οι οποίες προσφέρουν στάση και ανάπαυλα, Κατασκευή χώρου παιδικής χαράς 450μ2, με σύγχρονα όργανα παιχνιδιού, ξύλινη περίφραξη και ειδικό δάπεδο ασφαλείας για την ασφάλεια των παιδιών, Διαμόρφωση σκιασμένων περιοχών, με κατασκευές από ξύλινες πέργκολες και κιόσκια, Κατασκευή νέων πεζοδρομίων περιμετρικά του χώρου ανάπλασης, Εγκατάσταση νέου ηλεκτρολογικού δικτύου, με τοποθέτηση καλαίσθητων φωτιστικών σωμάτων οικονομικής κατανάλωσης, Κατασκευή νέου δικτύου αυτόματου ποτίσματος και Φύτευση 132 νέων δέντρων και 935 θάμνων και αναρριχητικών φυτών.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός τόνισε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα το πάρκο σε μια από τις πιο όμορφες και ήσυχες γειτονιές του Αλίμου. Προσπάθειες πολλών ετών, για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά, αλλά και προβλήματα χρηματοδότησης του έργου και των απαλλοτριώσεων, έπιασαν τόπο.
Αποτελεί χαρά και ιδιαίτερη ευχαρίστηση όλων μας, που μετά από δύσκολη διαδρομή, παραδίδουμε αυτό το πάρκο σήμερα στους περίοικους, αλλά και σε όλους τους κατοίκους του Αλίμου. Η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία χρηματοδότησε και εκτέλεσε το έργο, υπήρξε καταλυτική. Ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, με έντονο προσωπικό ενδιαφέρον σε όλη αυτή την δύσκολη διαδρομή, έδωσε λύσεις ουσιαστικές».
Και κατέληξε ο κ. Ορφανός: «Η τεράστια και πολυεπίπεδη κρίση, δεν μας σταματάει. Στο μέτρο του δυνατού δημιουργούμε! Τα προβλήματα, τα οποία είναι τεράστια πιστέψτε με, δεν αποτελούν για εμάς αιτία συμβιβασμού.
Όμως και ο πολίτης πρέπει να γίνει ενεργός. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Και παραδίδουμε έργα όπως αυτό, που αναβαθμίζουν τις γειτονιές της πόλης μας. Σύντομα ακολουθούν κι άλλα, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια.
Θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή Χρήστο Βρύνιο και την συντάξασα και επιβλέπουσα εκ μέρους του Δήμου Αρχιτέκτονα Μηχανικό Βανέσα Χριστοπούλου, καθώς και την Τεχνική Εταιρεία για την συνεργασία και για το όμορφο έργο που παραδίδει».
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα αποδίδουμε στους κατοίκους άλλο ένα έργο, το οποίο χρηματοδότησε και εκτέλεσε η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους. Το συγκεκριμένο έργο, αν και μικρό σε μέγεθος σε σύγκριση με άλλα μεγάλα έργα της Περιφέρειας Αττικής, αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι το έχουν ήδη αγκαλιάσει.
Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά όταν οι Δήμοι καταθέτουν ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες, η Περιφέρεια από τη μεριά της προχωρά με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία χρηματοδότησης και υλοποίησης των έργων».

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.