Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη




«Ήρθαν τα Χριστούγεννα …και η Πρωτοχρονιά» και για μια ακόμη χρονιά η Δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου» υποδεχόμαστε τις άγιες αυτές ημέρες με την ανάλογη εορταστική ατμόσφαιρα και πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων.

Πρωταγωνιστές είναι οι μικροί μας φίλοι αλλά και όλοι όσοι θέλουν να νιώσουν και πάλι παιδιά. Παιχνίδια, συναυλίες, εργαστήρια δημιουργικότητας, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, κινηματογραφικές προβολές, πολιτιστικές διαδρομές έως την Εθνική Λυρική Σκηνή, ολοήμερα street parties με απρόβλεπτα happenings και ένα λεωφορείο γεμάτο εκπλήξεις μετατρέπουν την πόλη σε  παραμύθι και  όλους εμάς σε ήρωες του.

Συγκεκριμένα:

  • Παιδότοποι με carousel και μαγικά τρενάκια στις πλατείες Εθνικής Αντίστασης & Φλέμινγκ και ξυλοπόδαροι, μασκότ, animateurs, χορευτικές ομάδες και σοπράνο στη Λεωφόρο Σοφ. Βενιζέλου (κεντρική Πλατεία) παραμονεύουν… για να μας διασκεδάσουν.
  • Τα  μουσικά σύνολα και χορωδίες της πόλης μας, σε ένα πανόραμα της μουσικής παράδοσης της Χριστιανοσύνης,  ερμηνεύουν  από ύμνους και κάλαντα έως σύγχρονες μελωδίες, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου & σε Ιερούς Ναούς της πόλης, ενώ
  • Μία ταινία από τη «γενέτειρα» του Αϊ Βασίλη, τη Φινλανδία, υπόσχεται να μας συγκινήσει και να μας θυμίσει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
  • Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, παραμύθια και ιστορίες αποτελούν την αφορμή  για να ξεδιπλώσουν τα παιδιά το ταλέντο τους στο χορό, στη ζωγραφική, στο θέατρο ενώ η κινητή δανειστική  Βιβλιοθήκη του Δήμου, με παράλληλες δράσεις,  φροντίζει να φτάσουν σε κάθε γωνιά της πόλης αγαπημένα βιβλία, για να μας κρατήσουν συντροφιά τις ημέρες των διακοπών.
  • Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν  εδώ!
  • Οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Φορείς της Ηλιούπολης  επιβιβάζονται στο Λεωφορείο του Δήμου και παρουσιάζουν πρωτότυπα μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα,  πλημμυρίζοντας  την Ηλιούπολη με την εορταστική τους διάθεση.
  • Τέλος, για όσους θέλουν να βγουν από τα σύνορα της πόλης, χαράσσουμε δύο «Πολιτιστικές Διαδρομές» μέχρι την Εθνική Λυρική Σκηνή, για να απολαύσουμε τον  «Καρυοθραύστη» του Πιότρ Ιλίτς Τσαικόφσκι και τη «Κοκκινοσκουφίτσα» του Σύμουρ Μπάραμπ.

Καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ και εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.:www.politismos-ilioupoli.gr ή να καλέσετε στο τηλέφωνο: 210 9940699

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.