Χορταστική ισοπαλία




 

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ- ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 3-3

της Σοφίας Τσιρώνη (imaginistes.com)

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν οι Θύελλα και Φωστήρας σε ένα εντυπωσιακό ματς το οποίο έληξε ισόπαλο 3-3 ικανοποιώντας τους 70 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις σε ένα παιχνίδι που ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς.

 Από το πρώτο λεπτό η Θύελλα μπήκε πολύ δυναμικά με τον Κοκότη να βγάζει τη σέντρα στον Τζεμόπουλο ο οποίος με ένα πολύ ωραίο γυριστό σουτ πήγε να ανοίξει το σκορ αλλά οι αμυντικοί του Φωστήρα απομάκρυναν πάνω στη γραμμή.

Και επειδή μπάλα είναι και γυρίζει στο 4΄ο Τσαβαλιάς έπειτα από λάθος στη μικρή περιοχή, διάβασε τη φάση και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους ενώ χωρίς να χάσουν άλλο χρόνο στο 6’ ο Μπιτσάνης διεύρυνε το σκορ για τον Φωστήρα

πραγματοποιώντας το 2-0. Ο Στρατής γλίστρησε στη μικρή περιοχή, αφήνοντας χώρο στους αντιπάλους που δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο και σκόραραν με τον Μπιτσάνη, για δεύτερη φορά σε μόλις έξι λεπτά παιχνιδιού. Οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να απαντήσουν με μια αντεπίθεση και με πάσα του Τσακόγιωργα στον Γεωργίου αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Το ωραίο και επιθετικό παιχνίδι δεν άργησαν να φέρουν το γκολ στους κυανόλευκους, όταν σε μια ανατροπή του Τσακόγιωργα ο διαιτητής θα σφυρίξει το πέναλτι που θα εκτελέσει εύστοχα στο 12’ ο Στρατής και θα διαμορφώσει το 2-1, με την Θύελλα να παλεύει κάθε λεπτό για την ισοφάριση. Ο Φωστήρας με τους Μπουφίδη και Καρβούνη, ένα πολύ επιθετικό δίδυμο, θα απειλήσει στο 15’ και στο 17’ χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Ο «κάπτεν» της ομάδας, Ηλίας Τζεμόπουλος, στο 19’ θα πραγματοποιήσει άλλο ένα γυριστό σουτ, θα το αποκρούσει ο Αθανασόπουλος, αλλά ο Ζούλιας που ήταν σε «φόρμα» θα κάνει την κεφαλιά- ψαράκι και θα κάνει το 2-2. Στο 25’ ο Γεωργίου που δεν σταμάτησε να τρέχει σε όλο το γήπεδο και να «κάνει» παιχνίδι θα μπει στη μικρή περιοχή, θα περάσει δύο αμυντικούς, θα σουτάρει, αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο πιο πάνω απ’ τα δοκάρια του τερματοφύλακα.

Στο 27’ ο Μπουφίδης, έπειτα από το κόρνερ του Καρβούνη, θα σουτάρει με τον Γιαννόπουλο να διώχνει και τον Κοκότη να απομακρύνει δίνοντας έτσι ένα τέλος στην επίθεση του Φωστήρα. Στο 30’  ο Ρέτσος, θα μοιράσει παιχνίδι στον Ζούλια ενώ εκείνος θα δώσει πάσα στον «αρχηγό» που θα χάσει την μπάλα έπειτα από μαρκάρισμα των αντιπάλων. Στο 33’ ο Γεωργίου θα πάρει τη κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ θα απομακρύνει σε κόρνερ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τσακόγιωργας, με τις ευρηματικές του πάσες, θα δώσει πάσα στον Τζεμόπουλο αλλά ο Γκιρδέλης θα διώξει σε άουτ. Στο 37΄ ο Χυτήρης, σε μια ατομική του προσπάθεια, πέρασε όλους τους παίκτες από δεξιά αλλά η ενέργειά του αυτή διακόπηκε όταν έδωσε πάσα και χρεώθηκε επιθετικό φάουλ. Ο Χυτήρης, σε κάθε ματς βελτιώνεται όλο και περισσότερο ενώ όταν έχει την κατοχή της μπάλας οι συμπαίκτες του ξέρουν ότι δεν πρέπει να αγχώνονται. Στο 42’ ο Μπουφίδης πλησίασε ακόμη μια φορά στα καρέ της Θύελλας με τον Γεωργίου να απομακρύνει  και να αναγκάζει τους επιθετικούς της Ηλιούπολης να καταφύγουν σ’ ένα άψυχο σουτ.

Δεύτερο ημίχρονο και 3-3

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν τα καρέ του Γιαννόπουλου, με τον Φαρμάκη στο 47’ και τον Μπιτσάνη στο 48’ αλλά η κατάληξη θα είναι η ίδια, με την μπάλα να καταλήγει στο σώμα του γκολκίπερ. Στο 51΄ο Τσακόγιωργας, θα τροφοδοτήσει τον Στρατή που όμως θα κάνει τη κεφαλιά αλλά αυτή θα καταλήξει άουτ. Εν συνεχεία, η Θύελλα παρουσιάστηκε πιο επιθετική, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ με τον Τσακόγιωργα ακόμη μια φορά να βγάζει πάσα στον Γεωργίου με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει τη μπάλα. Στο 55’ άλλη μια επίθεση του Φωστήρα, θα πέσει στο κενό με τον Κοκότη να δημιουργεί ακόμη μια φορά «τείχος» στην άμυνα, και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ο Μπιτσάνης, ο δημιουργός του δεύτερου γκολ, θα βάλει ακόμη μια φορά το … πόδι του στο 57ο λεπτό. Σε μια αντεπίθεση της Ηλιούπολης, ο Στρατής θα γλιστρήσει κάτι που δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο ο επιθετικός της αντίπαλης ομάδας για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 3-2.

Στο 59’ ο Τσακόγιωργας που έδειξε πως είναι πανέτοιμος να επιστρέψει στα ποδοσφαιρικά του καθήκοντα έπειτα από την πολύ καλή του εμφάνιση με τον Φωστήρα, θα αντικατασταθεί από τον Έντι ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Ευαγγελόπουλος θα αντικαταστήσει τον Χυτήρη.

Στο 67’ ο Ευαγγελόπουλος θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα, κάτι που θα αμφισβητηθεί από το συγκρότημα της Θύελλας καθώς θα θεωρήσουν υπερβολική την αντίδραση του διαιτητή.

Και καθώς το παιχνίδι κυλούσε και οι κυανόλευκοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες ο Φωστήρας προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ με τον Μπιτσάνη και τον Τσαβαλιά αλλά η αμυντική γραμμή της Θύελλας τους άφησε με την …όρεξη. Ο Ζούλιας που σκόραρε το πρώτο γκολ εκτέλεσε και χρέη αμυντικού στο 79’ ο οποίος έβγαλε άουτ άλλη μια προσπάθεια του Μπιτσάνη που πλησίαζε την εστία του Γιαννόπουλου. Στο 84’ ήρθε το λυτρωτικό γκολ από την κάθετη μπαλιά του Έντι στον Ζούλια, ο οποίος με τη σειρά του πάσαρε στον Γεωργίου που έπιασε τη κεφαλιά και ευστόχησε διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα, 3-3.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Θύελλα μοίρασε ελπίδες στον κόσμο που την ακολούθησε, με τον Στρατή να βρίσκεται κοντά στη μικρή περιοχή, να προσπαθεί να σκοράρει με γυριστό σουτ αλλά η ενέργειά του κατέληξε άουτ. Ο Κοκότης στην τελευταία φάση της αναμέτρησης θα προσπαθήσει με βαθιά μπαλιά να τροφοδοτήσει τον Στρατή και τον Γεωργίου αλλά θα τους προλάβει ο Αθανασόπουλος και θα μαζέψει τη μπάλα.

Η Θύελλα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της φανέλας και ο Ανδρέας Μαντζούνης θα πρέπει να είναι περήφανος για την ομάδα καθώς καταφέρνει να βελτιώνει συνεχώς την ομάδα. Η μόνη απάντηση στα αρνητικά αποτελέσματα και τους χαμένους πολύτιμους βαθμούς είναι η σκληρή δουλειά. Πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στο παιχνίδι με τον Αστέρα στον εντός έδρας αγώνα, αναμέτρηση που ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο. Η Θύελλα θα γίνει χείμαρρος και η ευχή της για τον καινούριο χρόνο θα είναι να δώσει λάμψη στο δικό της Άστρο…

ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Γιαννόπουλος, Χυτήρης (63’ Ευαγγελόπουλος), Κοκότης, Ρέτσος, Στρατής, Ταχιράι, Τζεμόπουλος (81’ Ζήσης), Γεωργίου, Παναγιωτάκης, Τσακόγιωργας (60’ Έντι), Ζούλιας.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Αθανασόπουλος, Φάρος (60’ Μπαρδάκης), Ασωνίτης, Γκιρδέλης, Καρδούλας, Φαρμάκης, Τσαβαλιάς, Κόρρας, Μπιτσάνης, Μπουφίδης, Καρβούνης.

Επόμενη αγωνιστική (14η –22-23/12): Αστέρας Ζωγράφου- ΠΑΣ Γαλάτσι, Αγία Ελεούσα- Ολυμπιακός Λιοσίων, Ηλιούπολη- Φωστήρας Ηλιούπολης, Θύελλα Αγίου Δημητρίου- Αστέρας 2004, Άγιοι Ανάργυροι- Παλαιό Φάληρο, Σούρμενα- Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, Μελίσσια- Ηράκλειο, Αγία Παρασκευή- Χαραυγιακός.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.