Βγήκαν τα μαχαίρια στην Ηλιούπολη για τις προσλήψεις
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ>

ΗΛΙΟΥ – Πόλις, ανθρώπινη πόλη : Οι κρoκόδειλοι κλαίνε ….. από Υπερηφάνεια …!!!

Την 1-11-2012 από τον κ. Γ. Γιαννόπουλο, πρόεδρο του ΚΑΦΑΔΗΛ, μάθαμε ότι με τη δικαιολογία πως, ζητήθηκαν 18 συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το ΚΑΦΑΔΗΛ και δόθηκαν μόνο 8 και 24 συμβάσεις έργου και δεν δόθηκε καμιά, αποφάσισαν εν κρυπτώ, να προβούν σε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του νομικού προσώπου με την κοινωνικοσυνεταιριστική εταιρεία με την επωνυμία «Κοινωνική Συνεταιριστική Δράση» ώστε να προσλάβουν 25 άτομα για τις ανάγκες των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Μάλιστα ο κ. Πρόεδρος δήλωσε πολύ υπερήφανος γι αυτό το κατόρθωμα……
Εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική τέτοιου είδους δηλώσεις θα προκαλούσαν θυμηδία!
Το τι επιδιώκουν, μέσα από αυτή τη χυδαία πρωτοβουλία, είναι φανερό.
Άλλωστε και ο κ. Καμίνης στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, πριν από λίγο καιρό, είχε δηλώσει «είναι εντελώς αδύνατο να λειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές όπως λειτούργησαν μέχρι σήμερα» και ζήτησε ένα οικονομικότερο μοντέλο λειτουργίας τους με περικοπές προσωπικού. Νομίζουμε ότι η παραπάνω δήλωση τα λέει όλα. Αντί οι προσλήψεις να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, με τον τρόπο αυτό, τις προσλήψεις θα τις κάνει ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ, οι αμοιβές των εργαζομένων σαφώς θα είναι μικρότερες και προφανώς και το προσωπικό, γιατί πώς αλλιώς θα στηριχθεί ένα οικονομικότερο μοντέλο λειτουργίας ; Και βέβαια αυτή η σύμβαση θα είναι ο Δούρειος ίππος ώστε η «επιχειρηματικότητα» να αναλάβει τις δημοτικές κοινωνικές λειτουργίες πρώτα στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και κατ επέκταση και στις υπόλοιπους δομές όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η βοήθεια στο σπίτι, οι κήποι κλπ.
Μετά από παρέμβαση του Σωματείου εργαζομένων στο Δήμο και επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων, η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΑΦΑΔΗΛ διεκόπη.
Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι !!!
Στόχος μας πρέπει να είναι όχι μόνο να σταματήσει εδώ ο κατήφορος αλλά να δοθεί η επαρκής επιχορήγηση, να προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό και γενικά πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι οι πολίτες με τους φόρους που πληρώνουν, έχουν δικαίωμα και απαίτηση στη δωρεάν λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Είναι τόσο κρίμα κοτζάμ … Δήμαρχοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα στα σκαλιά των Υπουργείων για τις … περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση …!!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.