Τρίτη Ηλικία και δημιουργική ενδυνάμωση μνήμης




Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες, έχει συστήσει Κέντρο Ημέρας ατόμων με διεγνωσμένη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές Άνοιας. Το Κέντρο λειτουργεί στο χώρο του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αγ. Κωνσταντίνου 7), και στοχεύει στην ενίσχυση των ατόμων με άνοια, μέσω ενός προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους σε ένα φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον.
Οι δραστηριότητες δεν περιορίζονται μόνο στην ανάπτυξη των νοητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, αλλά και στην ψυχαγωγία των συμμετεχόντων. Η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, τα παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας, η παντομίμα, η κρεμάλα και οι ασκήσεις χαλάρωσης είναι μερικές από τις καθημερινές μας ασχολίες.

Οι ηλικιωμένοι έχουν τη δυνατότητα να περάσουν το χρόνο τους εποικοδομητικά, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους φροντιστές των ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να αποφορτιστούν, και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.
Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών (με υπεύθυνη την κα Π. Σακκά-Νευρολόγο) και την Α’ ψυχιατρική κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο (με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Α. Πολίτη).
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας είναι Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, 10.30-13.00. Το επιστημονικό προσωπικό απαρτίζεται από την κα Ευαγγελία Δραμουντάνη (ψυχολόγος) και την κα Μαρία Σπανού (κοινωνικός λειτουργός).
Τηλ. Επικοινωνίας: 210-9706347 καθημερινά 9.00-13.00 (κα Νιώτη Αναστασία)
Υπεύθυνος προγράμματος – Δημήτρης Καμπανάρος (Ψυχολόγος – Γεροντολόγος).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.