Το Ελληνικό δεν πωλείται. Χαρίζεται!




(elliniko-argyroupoli.gr)

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ μόνο αιφνιδιαστικές δεν ήταν. Το ελληνικό δημόσιο αποχωρεί πλήρως από τη μελλοντική διαχείριση και αξιοποίηση του Ελληνικού, πουλώντας το 100% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. Πλέον δηλαδή, ούτε για τα προσχήματα, δε θα υπάρχει κρατική συμμετοχή στις αποφάσεις για την εκμετάλλευση του Ελληνικού, όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι προβλέπεται η πώληση μόνο (!!!) του 30% της έκτασης του Ελληνικού που θα περιλαμβάνει κατοικίες, αποκρύβοντας ότι αυτό αντιστοιχεί πρακτικά σε ένα τεράστιο μέρος της συνολικής έκτασης, αν αφαιρεθούν οι δρόμοι και οι υποχρεωτικοί ακάλυπτοι χώροι.

Επίσης, για τα μάτια του κόσμου αναφέρεται ότι το 30% των κερδών θα αποδίδεται στο ελληνικό δημόσιο, ενώ όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κερδοφορία μίας επένδυσης είναι κάτι που μαγειρεύεται ανάλογα με τις επιδιώξεις αυτού που συντάσσει τους ισολογισμούς. Με άλλα λόγια, οι επενδυτές θα εμφανίζουν μηδενικά κέρδη, χωρίς να αποδίδουν τίποτα στο ελληνικό δημόσιο.

Ότι επιχειρήματα και αν χρησιμοποιήσουν, είναι ξεκάθαρο ότι το Ελληνικό, όχι απλά πωλείται, αλλά χαρίζεται! Και οι κυβερνώντες προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμβάλλουν σε αυτό το έγκλημα, κάνοντας ένα οργανωμένο παιχνίδι με το χρόνο. Ενώ από τη μία η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά βιάζεται να επιδείξει έργο για να ικανοποιήσει τους δανειστές επιταχύνοντας τις ιδιωτικοποιήσεις, σημειώνονται συστηματικές καθυστερήσεις στη διαδικασία πώλησης του Ελληνικού. Οι καθυστερήσεις αυτές μπορούν να ερμηνευτούν μόνο ως μία στρατηγική περαιτέρω απαξίωσης της έκτασης του Ελληνικού και μείωσης του προσδοκώμενου αντιτίμου, ώστε τελικά απλά να χαριστεί στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Για την ακρίβεια το Ελληνικό δε χαρίζεται απλά, αλλά -όπως τονίζει ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας– θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με τεράστια κόστη για τη μετεγκατάσταση φορέων που σήμερα στεγάζονται εκεί και για την κατασκευή έργων υποδομής που θα εξυπηρετούν το οικιστικό συγκρότημα που θα δημιουργηθεί.

 

Σχετικά: Δελτίο τύπου ΤΑΙΠΕΔ, 21/11/2012

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.