Θύελλα Αγίου Δημητρίου – Αστέρας Ζωγράφου 2-1




 

 

Της Σοφίας Τσιρώνη (imaginistes.com)

Σε ένα μέτριο παιχνίδι η Θύελλα Αγίου Δημητρίου έκανε την πρώτη εντός έδρας νίκη της με 2-1 απέναντι στον Αστέρα Ζωγράφου, με σκόρερ τους Παναγιωτάκη και Στρατή.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την Θύελλα να προσπαθεί να πιέσει με τον Σιδηρόπουλο και τον Παναγιωτάκη αλλά κάθε φορά που έφταναν κοντά στην επίτευξη κάποιου τέρματος ο Λέκκας ήταν εκεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Στο 10ο λεπτό μια λάθος έξοδος του Γιαννόπουλου παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα το γκολ αλλά ο ετοιμοπόλεμος τερματοφύλακας στάθηκε κέρβερος και έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Ο Αστέρας που προσπάθησε να λειτουργήσει ομαδικά δεν έβγαλε κάποια αξιόλογη φάση στο παιχνίδι και όσο και αν προσπαθούσε να βρει τα δίχτυα έβρισκε μόνο τον Γιαννόπουλο. Έτσι, η Θύελλα που προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της με μια εκπληκτική πάσα του Τζεμόπουλου στον αφύλακτο Παναγιωτάκη που με εκπληκτικό μονοκόματο σουτ έκανε το 1-0 στο 30’ με τους «κυανόλευκους» να ξεσπάνε μαζί με τους οπαδούς τους σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι Ζωγραφιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Δούβο και τον Μπίζα, με τον τελευταίο να σουτάρει αλλά τον Γιαννόπουλο άλλη μια φορά να είναι εκεί, «τείχος». Στο 54’ ο Λάκης Στρατής έβαλε το λυτρωτικό γκολ με απευθείας σουτ απ’ το κερδισμένο φάουλ του Σιδηρόπουλου και έδωσε ξανά ψυχολογικές ανάσες στην ομάδα.  Στο 60΄το πέναλτι που σφύριξαν οι διαιτητές για χέρι της Θύελλας, πάγωσε το γήπεδο αφού ο Μπίζας ευστόχησε και έκανε το 2-1.

Από αυτό το σημείο και ύστερα οι Στρατής, Ζούλιας και Κοκότης έβαλαν «στοπ» στις επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων ενώ ο Ταχιράι μετά τον τραυματισμό του, φαίνεται να βρίσκει σιγά σιγά τον καλό του εαυτό. Στο 60’ ένα γύρισμα του Στρατή πέρασε αναξιοποίητο ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Τζεμόπουλος που πέρασε στην μικρή περιοχή των αντιπάλων δεν κατάφερε να πλασάρει στον Λέκκα που μπλόκαρε κάθε προσπάθεια των Μπραχαμιωτών. Ο Παναγιώτης Γεωργίου που δεν έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του είχε πολλές κερδισμένες μονομαχίες ενώ με δηλώσεις του στους imaginistes τόνισε ότι την επόμενη βδομάδα θα πετύχει ένα γκολ.

Η Θύελλα μπορεί να μην έπαιξε το καλό ποδόσφαιρο που γνωρίζει και να έμεινε για μια αγωνιστική μακριά από τον καλό της εαυτό, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να φύγει με τους τρεις βαθμούς στο σακούλι της.  Η Θύελλα επιβάλλεται να βελτιώνεται συνεχώς, ώστε να διεκδικήσει τους στόχους που της έχουν απομείνει και η νίκη απέναντι στον Αστέρα Ζωγράφου είναι το καλύτερο τονωτικό για την συνέχεια.

Το συμπέρασμα έπειτα και από την ολοκλήρωση της ένατης αγωνιστικής ήταν ότι ακόμα και με τα δύο γκολ που πέτυχε η Θύελλα δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει το τελικό σουτ. Οι «κυανόλευκοι» αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα.

ΥΓ. Το αξιοσημείωτο αυτού του αγώνα ήταν οι γυναικείες παρουσίες και προσωπικές  «φαν» του Παναγιώτη Γεωργίου που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του, τόσο στην έναρξη όσο και στη λήξη του παιχνιδιού.

 ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Γιαννόπουλος, Χυτήρης (75’ Κωνσταντίνου), Ζούλιας, Κοκότης, Στρατής, Ταχιράι, Τζεμόπουλος (80’ Τσακόγιωργας), Γεωργίου, Κουρτέσης (61’ Ευαγγελόπουλος), Παναγιωτάκης, Σιδηρόπουλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Λέκκας, Μαλάι, Μπίζας, Κούρτι, Παπαθανάσης, Κοσμάς, Μπούρας, Χαρατσάρης, Καράνταλης, Δούβος, Παπαβασιλείου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (9η αγ): Ελπίδα Αγίων Αναργύρων – Α.Ε Ηρακλείου 1 – 0, Παλαιό Φάληρο – Χαραυγιακός 0 – 2, Αστέρας 2004 – ΠΑΣ Γαλάτσι 1 – 1, Ηλιούπολη – Άγιοι Ανάργυροι 2 – 0, Αγία Ελεούσα – Σούρμενα 0 – 3, Φωστήρας Ηλιούπολης – Αγία Παρασκευή 0 – 2, Θύελλα Αγίου Δημητρίου- Αστέρας Ζωγράφου 2-1, Ολυμπιακός Λιοσίων- Μελίσσια 0-0.

Βαθμολογία: Αγία Παρασκευή 23, Ελπίδα Αγίων Αναργύρων 21, Άγιοι Ανάργυροι 19, Σούρμενα 17, Ηλιούπολη 16, Χαραυγιακός 15, Ηράκλειο 14, Παλαιό Φάληρο 14, Θύελλα Αγίου Δημητρίου 10, Μελίσσια 10, Αστέρας 2004 8, ΠΑΣ Γαλάτσι 8, Ολυμπιακός Λιοσίων 7, Αγία Ελεούσα 7, Αστέρας Ζωγράφου 6, Φωστήρας Ηλιούπολης 5.

Επόμενη αγωνιστική (10η): Αστέρας Ζωγράφου- Ηράκλειο, Χαραυγιακός- Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, ΠΑΣ Γαλάτσι- Παλαιό Φάληρο, Θύελλα Αγίου Δημητρίου- Ηλιούπολη, Άγιοι Ανάργυροι- Αγία Ελεούσα, Σούρμενα- Ολυμπιακός Λιοσίων, Μελίσσια- Φωστήρας Ηλιούπολης, Αγία Παρασκευή- Αστέρας 2004.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.