Tαφόπλακα στην αγορά του Αγίου Δημητρίου




(energosdimotis.gr)

Όπως είχαμε γράψει τον Μάρτιο του 2012 ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση για τη διαπλάτυνση της Αγ. Δημητρίου και τη μετατροπή της σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από το ΕΣΠΑ. Το έργο αφορά το κομμάτι από τη Θεομήτορος έως τη Γράμμου και προβλέπει δημιουργία νησίδας.
Το έργο βρίσκει αντίθετους τους καταστηματάρχες που πιστεύουν πως θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημιές στις επιχειρήσεις τους, οι οποίοι ζητούν ανάκληση της απόφασης και δημόσια διαβούλευση για το θέμα. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση συγκεκριμένου πολυκαταστήματος στα βόρεια της πόλης. Ο Ενεργός Δημότης δημοσιεύει την επιστολή που υπογράφουν περισσότεροι από 100 καταστηματάρχες του δήμου μας και δεσμεύεται πως θα σας ενημερώνει συνεχώς για τις εξελίξεις πράγμα που δυστυχώς αν και οφείλει δεν κάνει η Δημοτική Αρχή.
Προς Δήμο Αγίου Δημητρίου
1) Γραφείο Δημάρχου
2) Τεχνική Υπηρεσία
Κοινοποίηση
Διεύθυνση Τεχνικών Έργων,
Περιφέρεια Αττικής

Θέμα :  Ανάκληση της 20/2012 Απόφασης του Δ.Σ.

Τυχαίως πληροφορηθήκαμε ότι από την 30/01/2012 με την απόφαση 20/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ δήμου Αγίου Δημητρίου και Περιφέρειας Αττικής σχετική με έργο διαπλάτυνσης της Λ. Αγίου Δημητρίου από την οδό Θεομήτορος μέχρι την οδό Γράμμου με δημιουργία νησίδας στον άξονα αυτής.
Επειδή ουδείς από τους κατοίκους και όσους επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας ουδέποτε ρωτήθηκε για την απόφαση αυτή, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το έργο αυτό μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους γιατί θίγει υπέρμετρα τα συμφέροντά μας.
Συγκεκριμένα η νησίδα αυτή, θα εμποδίζει την απρόσκοπτη προσέγγιση καταναλωτών στα καταστήματα που διατηρούν πολλοί από εμάς και θα δυσχεράνει την καθημερινότητά μας, (μεταφορά παιδιών σε σχολεία, αγορές, προσπέλαση ατόμων με κινητικά προβλήματα), αφού η διάσχιση της Αγ. Δημητρίου θα είναι απαγορευτική λόγω νησίδας και θα γίνεται μόνο από τρία ανοίγματα για συνολικό μήκος οδού 2 χλμ. Περίπου. Αυτό για εμάς τους δημότες, σημαίνει κόστος σε χρόνο και χρήμα σε μια περίοδο δυσβάσταχτη για όλους.
Εξάλλου, έχοντας κατά νου το πρόσφατο παράδειγμα από την τοποθέτηση νησίδας σε παρακείμενη οδό, (Θεομήτορος), ο καθένας συμπεραίνει, ότι το «πείραμα νησίδα» στην περιοχή μας απέτυχε, αφού δυσχέρανε την προσβασιμότητα δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, σε συνάρτηση με την άναρχη στάθμευση αυτοκινήτων εκατέρωθεν της οδού, και έθιξε τις παρακείμενες ιδιοκτησίες υποβιβάζοντας την ζωή των κατοίκων.
Επιπλέον, η μετατροπή της λεωφόρου σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας θα δυσχεράνει ιδιαιτέρως την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και τη δραστηριότητα των καταστημάτων που βρίσκονται επ’ αυτής.
Επειδή πιστεύουμε ότι η βούληση των πολιτών – δημοτών εκφράζεται από τους εκάστοτε νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους και επειδή καμία πράξη δεν νομιμοποιείται αν δεν εκφράζει την θέληση των πολιτών – δημοτών,
Αιτούμαστε την επαναφορά του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου με δημόσια συζήτηση, για την ακύρωση-ανάκληση της απόφασης που νομιμοποιεί ένα έργο που εναντιώνεται στα συμφέροντα των πολιτών-δημοτών του Αγ. Δημητρίου, απαξιώνει τις περιουσίες μας και προσβάλλει το δικαίωμα ιδιοκτησίας μας.

Οι αιτούντες
Ακολουθούν περισσότερες από 100 υπογραφές

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.