Στάση εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ – Υπό κατάληψη 250 δήμοι της χώρας




Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί της Τρίτης έως τη λήξη της βάρδιας και πορεία διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι από την Πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, ενώ μόνο 20-30 απέστειλαν διαπιστωτικές πράξεις και είναι οι δήμοι που δεν θίγονται από το μέτρο.

Οι εργαζόμενοι λένε, επίσης, ότι η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 80% σχεδόν, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009, καθιστά αδύνατον για οποιονδήποτε δήμο να παραμείνει εκτός Εποπτείας και Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και είναι μοιραίο να προκύψουν αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% για δυο συνεχόμενα τρίμηνα, οπότε θα κινητοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών.

Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ -με αφορμή τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου- επόμενος στόχος των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού -όπως ειπώθηκε- είναι «όλοι υπό απόλυση».

«Η αξιολόγηση προσωπικού και δομών θα έχει ως συνέπεια την αποχώρηση στις αρχές του 2013 άλλων 25.000 εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα», εκτίμησε η Δ.Σπανού εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.