Ψητά αυγά σε θήκες αραβικής πίτας


Υλικά:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλες αραβικές πίτες, κομμένες στα τέσσερα
200 γρ. ζαμπόν
½ κύπελλο ψιλοκομμένο βασιλικό
8 αυγά

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τα βάζουμε στην άκρη.
  4. Λαδώνουμε μ’ ένα πινέλο μια φόρμα για ατομικά κέικ με 6 θέσεις.
  5. Βάζουμε σε κάθε μια θέση ένα τέταρτο πίτα και με το χέρι μας τη σπρώχνουμε να καλουπώσει. Προσθέτουμε κρεμμύδι, ζαμπόν, βασιλικό και σπάμε και από ένα αυγό.
  6. Μαγειρεύουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα ασπράδια.
  7. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό.

Πηγή: lovecooking.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X