Λαχανόρυζο με ντομάτα και λουκάνικα




 

Υλικά:

4 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γραμμ. λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 πράσο ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι
2 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε να μαραθούν.
2. Προσθέτουμε τα λουκάνικα. Σοτάρουμε για 3΄-4΄. Τέλος προσθέτουμε το λάχανο και τα ντοματάκια. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. νερό και βράζουμε για 10΄.
3. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10΄. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και στύβουμε το λεμόνι. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.