Πηγές Πικροδάφνης καθαρές




fragma2

(ilioupolitoday.gr)

Ναι. Καθάρισαν αυτόν τον αυθαίρετο σκουπιδότοπο λίγα μέτρα από αθλητικό κέντρο.

Θυμάστε τι γράφαμε για τη βρωμιά στις πηγές της Πικροδάφνης του τρίτου ποταμού της Αττικής μετά τον Κηφισό και τον Ιλισό; Μπορείτε να συγκρίνετε τις φωτογραφίες που πάρθηκαν με διαφορά μόλις δύο εβδομάδων.

fortigo2

Η παρελθούσα προκλητική αδιαφορία (μην πούμε σταρχιδισμός) της αρμόδιας αρχής πότε έπρεπε να σταματήσει; Όταν η πλειοψηφούσα παράταξη κρίνει ότι χάνει ψήφους; Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι νίκη. Νίκη θα ήταν να βγει ο Δήμαρχος προσωπικά και να μας γνωστοποιήσει την απόδοση ευθυνών για την μέχρι τον καθαρισμό κατάσταση που έζεχνε κυριολεκτικά και πολύ περισσότερο κοινωνικά και σκληρότερα πολιτικά.
ekskafeas2Εξαφανίστηκαν από αυτούς τους πρόποδες του Υμηττού οι σακούλες με τα σκουπίδια ως διά μαγείας, μαζί με τον καναπέ και τα λοιπά πεταμένα έπιπλα από το φράγμα της Πικροδάφνης; Πήγαν βόλτα τα παρκαρισμένα παράνομα φορτηγό και εκσκαφέας και δεν ξαναγύρισαν, τουλάχιστον ακόμα; Κάποιοι «άγνωστοι» (;) καθάρισαν τη φάση χωρίς να το ανακοινώσει κανείς, όπως οι υπεύθυνοι όφειλαν να κάνουν; Κι αυτό για να μη φανεί τι; Ότι εμείς τους βάλαμε να το κάνουν; Μα, δική μας δουλειά δεν είναι καν ν’ αναδεικνύουμε προβλήματα. Μόνο να ενημερώνουμε μπορούμε. «Ρεπορτάζ» στα ελληνικά σημαίνει «αναφορά». Τίποτ’ άλλο.

diana

Δεν θα βγούμε να πανηγυρίσουμε ότι κάτι καταφέραμε. Αυτό δεν έχει καμία σημασία. Στενοχωριόμαστε μάλιστα όταν για να λυθεί ένα πρόβλημα της πόλης πρέπει κάποιος να εκθέσει τη Δημοτική Αρχή. Δεν είναι δική του δουλειά, αφού υπάρχει υπηρεσία που πληρώνεται για να το κάνει αυτό. Για κάθε τομέα δράσης το κύριο μερίδιο ευθύνης έχει πάντα η προϊστάμενη αρχή. Ειδικά όταν αυτή είναι αιρετή. Ο ψηφοφόρος πρέπει να μπορεί ελέγχει, ειδάλλως η επόμενη ψήφος του θα πάει στα κουτουρού. Για πιθανή κακή ενημέρωσή του πάλι την κύρια ευθύνη φέρει η προϊστάμενη αρχή. Δεν υπάρχει τέταρτη εξουσία, γιατί ο Τύπος δεν έχει καμία δουλειά να σπρώχνει γλείφοντας ή κι εκβιάζοντας διακριτές εξουσίες. Απλώς βοηθάει (και για μας απλώς συμπληρώνει) την ενημέρωση που αποτελεί δημοκρατική αρχή. Λογικά κάτι διορθώνεται από τους διοικούντες όχι επειδή τους πήραν είδηση, αλλά επειδή αυτό επιτάσσει το καθήκον τους στο βαθμό μάλιστα που φέρουν πάνω τους κομμάτι λαϊκής βούλησης που σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελεί μοναδική πηγή εξουσίας. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να τα ξαναπούμε αυτά. Τελεία και παύλα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.