Πρωταθλητές στην κοπάνα οι καθηγητές στα λύκεια Βάρης, Βουλιαγμένης και Βούλας

Πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει καθηγητές που διδάσκουν δύο, μία ή και καμία ώρα την εβδομάδα!

Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής”, οι ελεγκτές περιγράφουν απίστευτες πρακτικές που ακολουθούν Λύκεια των περιοχών της Βάρης, της Βουλιαγμένης και της Βούλας με στόχο την… “εργασιοδιαφυγή”.
Στα σχολεία αυτά από το 2008 έως και το 2012 οι διευθυντές και οι καθηγητές, υπό την προστασία των στελεχών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, δημιουργούσαν περισσότερα τμήματα σε κάθε τάξη παραβιάζοντας προς τα κάτω το νόμο για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούσαν τεχνηέντως οργανικά κενά με τα οποία “κάλυπταν” τους υπεράριθμους καθηγητές στα σχολεία τους.
Έτσι, εμφανιζόταν τα απίστευτο φαινόμενο τα σχολεία αυτά να έχουν πλεονάζοντες καθηγητές, που δεν μετακινούνταν σε άλλα σχολεία με πραγματικές ανάγκες, τα οποία με τη σειρά τους αναγκάζονταν να προσλαμβάνουν αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά. Παράλληλα, συνεχίζει το δημοσίευμα, λόγω του γεγονότος ότι δεν συμπληρώνονταν οι ελάχιστες ώρες διδασκαλίας που αντιστοιχούν στους εν λόγω αργόμισθους καθηγητές (21 ώρες ως 6 έτη υπηρεσίας), τα σχολεία τους ανέθεταν… εργασία γραμματειακής υποστήριξης για να τους “καλύψουν” νομικά και σε αυτόν τον τομέα.
Την ίδια ώρα, λόγω της ψήφισης του Μνημονίου 3 και της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, οι μισθοί των νεοδιοριζόμενων καθηγητών μειώνονται ως 44% καθώς το ετήσιο εισόδημά τους μειώνεται συνολικά κατά 6.584,90 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καθηγητές στα δημόσια σχολεία έπαιρναν με το ενιαίο μισθολόγιο 1092 ευρώ, ενώ πλέον οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουν βασικό μισθό 744 ευρώ.
Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε δραστική μείωση των δαπανών του υπουργείου.
Έτσι, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως το 2011 το υπουργείο του δαπάνησε 6.180.000.000 ευρώ, ενώ το 2013 θα διαθέσει 4.900.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο μιας “λελογισμένης διαχείρισης των διαθέσιμων κονδυλίων”. Παράλληλα, θα υπάρξει μια “ριζική επανατοποθέτηση και αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων. Χρειάζεται όλοι οι εκπαιδευτικοί να γυρίσουν από τα γραφεία στις τάξεις τους με τους μαθητές τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.