Έργα αναμόρφωσης στο Αθλητικό Κέντρο Βούλας




Η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας τη δέσμευσή της για την ένταξη των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων μέσα στη φύση, έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες αναμόρφωσης του Αθλητικού Κέντρου, του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Βούλας.  Ο περιβάλλοντας χώρος εμπλουτίζεται με φυτεύσεις μεσογειακών δέντρων και φυτών, τα οποία θα συμβάλλουν στο διαχωρισμό του Αθλητικού Κέντρου και των Εκπαιδευτικών Εγκαταστάσεων από το οικιστικό περιβάλλον καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης των αθλητών.H Δημοτική Αρχή υλοποιώντας τη δέσμευσή της για την ένταξη των  σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων μέσα στη φύση, έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες αναμόρφωσης του Αθλητικού Κέντρου, του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Βούλας.

Ο περιβάλλοντας χώρος εμπλουτίζεται με φυτεύσεις μεσογειακών δέντρων και φυτών, τα οποία θα συμβάλλουν στο διαχωρισμό του Αθλητικού Κέντρου και των Εκπαιδευτικών Εγκαταστάσεων από το οικιστικό περιβάλλον καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης των αθλητών.

Παράλληλα, στον περιφερειακό χώρο των κτιρίων του Αθλητικού Κέντρου και των Σχολείων δημιουργείται, μια φυσική διαδρομή για τρέξιμο ή περπάτημα, τόσο για τους αθλητές όσο και για όποιον πολίτη θέλει να ασκηθεί.  Όλα τα κτίρια, βάφονται σε φυσικούς γήινους χρωματισμούς, ενώ θα απομακρυνθούν οι κατασκευές και οι χρήσεις που επί χρόνια εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων.  Προκειμένου να αποφευχθεί η άναρχη κυκλοφορία οχημάτων και η παράνομη στάθμευση πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για αθλητές και μαθητές.Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επανασχεδιασμού των εγκαταστάσεων οι οποίες είχαν κατασκευαστεί χωρίς συνολικό σχεδιασμό, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του Αθλητικού Κέντρου.

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, ο οποίος καθημερινά παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων σημείωσε ότι:«στηριζόμενοι στο πρόγραμμά μας υλοποιούμε μια σειρά από έργα στο Αθλητικό Κέντρο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Βούλας, στο πλαίσιο της δέσμευσης μας για μια πράσινη πόλη οι υποδομές της οποίας θα βρίσκονται ενταγμένες στο περιβάλλον. Το Αθλητικό Κέντρο της Βούλας θα μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο κέντρο που θα προσελκύει όχι μόνο αθλητές, αλλά και πολίτες που θέλουν να γυμναστούν κοντά στο σπίτι τους, σε ένα περιβάλλον που θα προσφέρει ασφάλεια και ψυχική ευεξία».

 


 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.