Ένα… πηγάδι μες την πόλη του Αλίμου!




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Εγώ 13 χρονών ήρθα στην περιοχή και το πηγάδι υπήρχε ήδη!”

μας είπε ο κ. Γιώργος, ξυλουργός στο επάγγελμα, ο οποίος διατηρεί το μαγαζί του στο υπόγειο που βρίσκεται μπροστά από το… πηγάδι του Αλίμου – μάρτυρα μιας άλλης εποχής!

“Μετά τόσα χρόνια που δουλεύω στον Άλιμο, είναι λες και είμαι απο εδώ. Εγγυημένα σου λέω ότι το πηγάδι βρίσκεται εδώ τουλάχιστον από την εποχή που η περιοχή είχε μόνο ισόγεια σπίτια με κήπους και αυλές”, μας λέει ο κ. Γιώργος.

Το πηγάδι, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Ιωνίας στο Άνω Καλαμάκι, βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε λειτουργία και εξυπηρετεί τις ανάγκες ποτίσματος των φυτών της γειτονιάς. Ο κ. Γιώργος, τον οποίο βρήκαμε στο ξυλουργείο να πίνει ρακί παρέα με τον φίλο του, βέρο Αλιμιώτη και συνταξιούχο μηχανικό αυτοκινήτων, κ. Στράτο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, εφόσον παλαιότερα είχε νερό πόσιμο, να τροφοδοτούσε όχι μόνο το σπίτι στον κήπο του οποίου βρισκόταν την εποχή εκείνη, αλλά να εξυπηρετούσε και τις ανάγκες ολόκληρης της γειτονιάς!

Το πηγάδι δεν μπορεί πια να παρέχει πόσιμο νερό, αποτελεί όμως τον προορισμό του βρόχινου νερού, το οποίο έχει προβλεφθεί να οδηγείται με σωληνώσεις σε αυτό, με σκοπό στη συνέχεια να ποτίζονται τα φυτά.

“Οι υπόγειες πηγές του Αλίμου σε νερό φαίνεται πως είναι σε πολύ μικρό βάθος, γι’αυτό δεν θα πρέπει να σας παραξενεύει η ύπαρξη του πηγαδιού μέσα στην πόλη. Παλαιότερα μεγάλο μέρος του Αλίμου αλλά και των γύρω περιοχών εδώ, ήταν σκεπασμένο από τη λίμνη Τραχωνίδα, ενώ το ρέμα το οποίο περνούσε από αυτό ακριβώς εδώ το σημείο, περνούσε από την Ιωνίας, σήμερα διασχίζει ακόμα το κτήμα Γερουλάνου και καταλήγει στο παλιό γκόλφ του Αλίμου, στο παλιό κέντρο Φαντασία”, συμπλήρωσε ο κ. Στράτος.

το ξυλουργείο του κυρ. Γιώργου, και το... πέρασμα του βρόχινου νερού στο πηγάδι!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.